Kışanak için iddianame hazırlandı: 230 yıl hapsi isteniyor

Tutuklu Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak için 230 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim’de tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında iddianame hazırladı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen 21 sayfalık iddianamede, Kışanak, “Örgüt kurma ve yönetme”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız olarak katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama” ve 41 defa “Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanıyor. Kışanak için 230 yıl hapis cezası istendi. İddianamede, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 'yasa dışı oluşum' olarak gösterildi ve Kışanak'ın DTK'de yönetici olduğu savunuldu.

Kışanak, vekillik döneminde yaptığı çalışmalar, katıldığı yürüyüş ve mitingler dolayısıyla da suçlandı. Yine DAİŞ'e karşı savaşırken yaşamını yitiren YPJ/YPG savaşçılarının cenaze törenlerine katılması da 'suç' sayıldı.

Kışanak’ın KCK Yürütme Konseyi Üyesi Ali Haydar Kaytan’ın yaşamını yitiren annesi Gülizar Kaytan ile çektiği fotoğraf da iddianamede, "örgüt propagandası" olarak gösterildi.

PKK'lilerin mezarlarının bakımı, Sur'daki yıkıma ilişkin rapor da yine iddianameye konuldu.