KNK'den HDK-İ ve HDK’ye ulusal birlik ziyareti

Ulusal birlik görüşmelerine devam eden KNK, Koyê’de Rojhilat partilerinden HDK-İ ve HDK’yi ziyaret etti.

Güney Kürdistan'da ulusal birlik görüşmelerine devam eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Koyê’de Kürdistan Demokrat Partisi-İran (Hizbî Demokratî Kurdistan İran – HDK-İ) ile Kürdistan Demokrat Partisi (Hizbî Demokrat Kurdistan-HDK) partisini ziyaret etti.

KNK Divan üyesi Dr. Farûq Cemîl ile KNK Konsey üyesi Dr. Kamûran Berwarî ile KNK üyeleri Şehla Hafid, Şikrullah Emin ile Ferhad Dostki'den oluşan KNK heyetinin ilk durağı HDK-İ’nin Koyê’deki merkezi oldu. HDK-İ Sekreter Yardımcısı Hesen Şerîfî ve partililer tarafından karşılanan KNK heyetinin  görüşmesi basına kapalı bir şekilde yaklaşık bir saat 40 dakika sürdü.

Görüşmenin tamamlanmasının ardından KNK heyeti, HDK merkezini ziyaret etti. HDL Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Aso Hesenzade ve parti yöneticileri tarafından karşılanan heyetin görüşmesi bir saat 30 dakika sürdü.

Görüşmelerin ardından her iki partinin yetkilileri de görüşlerini daha sonra KNK’ye ileteceklerini söyledi.

KNK'nin 15-16 Temmuz tarihlerinde Süleymaniye'de düzenlediği ulusal birlik tartışma platformunda Kürdistan'ın her parçasında özgü birer çalıştay ve Avpupa'da da bir çalıştayın yapılmasının ardından büyük bir konferansı yapılması kararı alınmıştı.