KNK’den Parlamento Başkanı'na ulusal birlik ziyareti-YENİLENDİ

KNK Heyeti Güney Kürdistan parlamentosu başkanı Dr. Yusif Mihemed ile görüştü.

KNK Heyeti ile Güney Kürdistan parlamentosu başkanı Dr. Yusif Mihemed’in yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında söz alan KNK Konsey Üyesi Dr. Kamuran Berwari, 15-16 Temmuz’da Süleymaniye’de ulusal birliği tartışma platformunun yapılacağı bilgisini verdi.

Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partileri ziyaret etmeye devam eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, bugün de Güney Kürdistan Parlamentosu başkanı Dr. Yusif Mihemed ile bir araya geldi.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemelizade, KNK Konsey Üyesi Dr. Kamuran Berwari ve Perwîn Ezîz, KNK üyeleri Zekeriya Helepçe ile Ferhat Dostki’den oluşan KNK heyeti, Dr. Yusif Mihemed tarafından karşılandıktan sonra görüşmeye geçti.

Güney Kürdistan Parlamentosu Süleymaniye Ofisi’nde saat 10.30’da başlayan görüşmenin ardından, heyetler adına KNK Konsey Üyesi Dr. Kamuran Berwari ve Perwîn Ezîz ile Goran Milletvekili Perwa Elî ortak basın toplantısı düzenledi.

Ortak basın toplantısında söz alan Berwarî, ulusal birlik çalışmalarının startını verdikten sonra Kürdistan’ın dört parçasından siyasi partilerle görüşmelere başladıklarını kaydederek, “Bizler bugün de Güney Kürdistan’ın meşru temsilcisi parlamento başkanı ve üyeleriyle bir araya geldik. Görüşmemizde kendilerinin de bu çalışmaya katkı sunmalarını istedik. Olumlu bir yaklaşımları oldu” dedi.

Ulusal birliğin tartışılacağı ortak platformun 15-16 Temmuz tarihlerinde Süleymaniye’de gerçekleştirileceği bilgisini veren Berwarî, “Tüm siyasi partilerle yaptığımız görüşmelerde olumlu yaklaşımlar oldu. Bizler de herkesi davet ettik ve davet etmeye devam ediyoruz. Umarım halkımız için hayırlı olur” diye kaydetti.

Berwarî’nin ardından söz alan Goran parlamenteri Perwa Elî ise, ulusal birlik çalışmasını çok değerli gördüklerini belirterek, “KNK heyeti bu değerli çalışmalarını bizimle paylaştılar. Bizler bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. Her türlü manevi desteği vermeye hazır olduğumuzu belirttik” dedi.

KNK heyetinin bugün saat 12.00’da çalışmaların ilişkin Süleymaniye’de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

KNK, 12 Haziran günü Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt ulusal birliğinin görüşüleceği ortak bir platform için çalışmaların startını vermişti. Ulusal birlik çalışmalarını başlatan KNK, geçtiğimiz günlerde Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) ile görüşmüştü.

Kürdistan’ın dört parçasında faaliyet yürüten siyasi parti ve toplumsal kesimlerle görüşmeler gerçekleştiren KNK heyeti, görüşmelerin tamamlanmasının ardından bu ayın ortalarında 350 ile 400 kişinin katılacağı bir platformda ulusal birlik ve ulusal strateji konularını tartışmaya açmayı hedefliyor.