KNK'nin ulusal birlik ziyaretleri devam ediyor

Ulusal birlik görüşmelerine devam eden KNK Hewlêr'de Kürdistan Müdaafa Partisi ve Sûrçî aşireti ile görüştü.

Güney Kürdistan'da ulusal birlik görüşmelerine devam eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Hewlêr'de Kürdistan Müdaafa Partisi (Hizbî Parêzgerên Kurdistan) ile görüştü.

KNK Konsey üyeleri Dr. Farûq Cemîl ve Dr. Kamûran Berwarî ile KNK üyeleri Şehla Hafid ile Ferhad Dostki'den oluşan KNK heyeti, Kürdistan Müdaafa Partisi'nin Hewlêr'in Soran ilçesine bağlı Xelîfan nahiyesinde bulunan merkezinde partinin genel başkanı Necad Sûrçî, parti yönetimi ve Sûrçî aşireti önde gelenleri tarafından karşılandı.

Partinin genel merkezinde yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından KNK Konsey üyesi Dr. Farûq Cemîl ile Kürdistan Müdaafa Partisi Genel Başkanı Necad Sûrçî ortak basın toplantısı düzenledi. Burada ilk sözü alan Cemîl, ulusal birlik için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini kaydederek, "Bugün de Kürdistan Müdaafa Partisi ve değerli Surçî aşireti üyeleriyle bir araya geldik. KNK'nin ulusal birlik çalışmalarını kendileriyle paylaştık. Çok güzel karşılandık ve çalışmamızın desteklendiğini gördük. Kendilerine sıcak karşılamaları ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerinde bulundu.

Cemîl'in ardından söz alan Kürdistan Müdaafa Partisi Genel Başkanı Necad Sûrçî ise, KNK'nin ziyaretinden dolayı memnun olduklarını kaydederek, "Bizler de KNK heyetine söylediklerimizi siz basın mensupları için de tekrarlamak istiyoruz. Bizler Kürdistan Müdaafa Partisi ve Sûrçî aşireti olarak ulusal birlik için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Bu çalışma için omuzlarımıza düşen ne yük varsa kaldırmaya da hazırız. Tekrardan KNK'ye bu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

KNK'nin 15-16 Temmuz tarihlerinde Süleymaniye'de düzenlediği ulusal birlik tartışma platformunda Kürdistan'ın her parçasında özgü birer çalıştay ve Avpupa'da da bir çalıştayın yapılmasının ardından büyük bir konferansı yapılması kararı alınmıştı.