KNK sınırları kaldırmak için Kürtleri Sêmalka’ya çağırdı

KNK, Güney Kürdistan ve Rojava halkını ve siyasi partileri Sykes-Picot anlaşmasının yıldönümünde Sêmalka sınır kapısında yapacağı protesto eylemine çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), 16 Mayısta 100. yılını geride bırakacak olan Sykes-Picot anlaşmasını kınamak ve Kürt halkının direnişle yarattığı ulusal kazanımları kutlamak için Güney ve Rojava Kürdistanı’nı ayıran Sêmalka sınır kapısında olacak.

Rojava ile Güney Kürdistan halkını ve siyasi partilerini 16 Mayıs 2016 günü saat 14:00’da Sêmelka köprüsünde gerçekleştirecekleri basın toplantısına güçlü katılmaya çağıran KNK yazılı açıklamasında, “Sykes Picot anlaşmasının yüzüncü yılında bu anlaşmanın zihniyet ve pratiği ulusal güçlerin yürüttüğü mücadele sonucunda etkisiz hale getirilmiştir. Ulaşılan bu düzey temelinde KNK Kürt ve Kürdistan birliğinin yaratılmasını yurtseverliğin en esas görevi olarak görmekte, bu temelde tüm Kürdistanlı güçlerin ulusal birliğinin pekiştirilmesinde yapıcı rol oynamalarını önemsemektedir” denildi.

‘SYKES-PİCOT VE ÇİZDİĞİ SINIRLAR HÜKMÜNÜ YİTİRMİŞTİR”

Eylemlerinin amacının 100 yılı geride bırakan Sykes-Picot anlaşmasını kınamak ve Kürdistan halkının direnişle yarattığı ulusal kazanımları kutlamak olduğunu belirten KNK açıklamasında devamla, “Sykes Picot anlaşmasıyla Suriye ve Irak devletleri arasında çizilen sınırlar bugün anlamını yitirmiştir. Aynı zamanda Güney ve Rojava Kürdistanı arasında varolan bu sınırlar da hükmünü kaybetmiştir” ifadelerine yer verildi.

‘GÜNEY-ROJAVA SINIRI KALKMALI’

Gelinen aşamada Güney ve Rojava Kürdistanı’nda ulaşılan statü sonucu bu sınırların fiilen kalkması gerektiğini belirten Kürt Ulusal Kongresi, Rojava ve Güney Kürdistanlı Kürtlerin yanı sıra siyasi partileri, Kürt örgütlerini ve şahsiyetlerini yapacakları eylemi sahiplenmeye çağırdı.

EYLEM 16 MAYIS’TA SÊMALKA KÖPRÜSÜNDE

KNK açıklamasında, “Kürdistan Ulusal Kongresi bu amaçla 16 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:00 de Sêmelka köprüsünde gerçekleştireceği basın toplantısına Rojava ve Güney Kürdistan’lı tüm siyasi parti, örgüt, şahsiyet ve yurtsever halkımızı Semalka da yapılacak olan bu eylemimizi sahiplenmeye ve güçlü katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Kürt Ulusal Kongresi, açıklamasında yapacakları eylem hakkında detaylı bilgi almak için irtibat telefonlarını da paylaştı.

Buna göre; aşağıdaki telefon numaralarını arayarak Sêmalka’daki eyleme dair detaylı bilgi alabilirsiniz.

Hewlêr:           07504490581 veya 07501910728

Silemanî:         0770477591

Halepçe:          07501129422

Kerkuk:           07701423644

Dohuk:            07507757173