KNK ‘ulusal birlik’ ziyaretlerine devam ediyor

Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partileri ziyaret etmeye devam eden KNK, bugün de PAK ile görüştü.

Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için Kürdistan’ın dört parçasındaki siyasi partileri ziyaret etmeye devam eden Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) heyeti, bugün de Kürdistan Özgürlük Partisi’ni (PAK) ile görüştü.

KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemelizade, KNK Konsey Üyesi Dr. Kamuran Berwari ve KNK üyeleri Firyad Hiranî ile Ferhat Doski'den oluşan KNK heyeti, PAK’ın Hewlêr’deki merkezinden PAK Genel Başkanı Hüseyin Yezdanpene ve parti meclis üyeleri tarafından karşılandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmenin ardından Kemalîzade ile Yezdanpene kameraların karşısında geçti.

İlk olarak söz alan Yezdanpene, görüşmeyi çok önemli bulduklarını kaydederek, “Görüşme çok verimli geçti. KNK’li arkadaşlar programlarını bizlere anlattılar. Bizler de bazı önerilerde bulunduk. Ulusal meselelerin partilerden önce ulusal şuralarda, toplantılarda ve platformlar konuşulması gerekir. Bizler de bu çalışmaya destek vermekten büyük mutluluk duyarız” dedi.

KNK heyeti dün Rojhilat’ın Sazûmana Xebat Genel Başkanı Babe Şêx ve parti meclis üyeleri ile görüşmüştü. Sazûmana Xebat da ulusal birlik çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.

KİMLERLE GÖRÜŞÜLDÜ?

12 Haziran’da Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısıyla Kürt ulusal birliğinin tartışılacağı ortak bir platform için çağrıda bulunan KNK, şimdiye kadar Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK), Goran (Değişim) Hareketi, Komala İslami Partisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Emekçiler Partisi (Hizbî Zehmetkêşan), Yekgirtu İslami Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Bizûtneweyî İslami, Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK), Kürdistan Halkı Demokratik Hareketi,  Kürdistan Demokratik Ulusal Birlik Partisi (YNDK), Tevgera Azadi, İran Kürdistanı Devrimci ve Emekçiler Partisi–Komala, İran Komünist Partisi–Komala, İran Komünist Partisi–Komala ve Doğu Kürdistan Demokratik Toplum Kongresi'ni (KODAR), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (BDP) ve İran Kürdistan Demokrat Partisi’nin iki kolu ile görüşmeler gerçekleştirdi.

TEMMUZ ORTASINDA ULUSAL BİRLİK İÇİN TARTIŞMA PLATFORMU YAPILACAK

KNK, Kürdistan’ın dört parçasında faaliyet yürüten siyasi parti ve toplumsal kesimlerle yapacağı görüşmelerin ardından Temmuz ayı ortalarında 350 ile 400 kişinin katılacağı bir platformda ulusal birlik tartışmalarının startını vermeyi planlıyor.