Kobanê’de 7 özgürlük savaşçısı sonsuzluğa uğurlandı

Binlerce Kobanêli farklı tarihlerde yaşamını yitiren 7 özgürlük savaşçısını Şehit Dicle Mezarlığında sonsuzluğa uğurladı.

Kobanê direnişinde yaşamını yitiren ve cenazeleri dün enkaz altından çıkarılabilen 3 YPG/YPJ savaşçısı ile Tişrîn, Şêxler ve Zormixar  alanlarında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 7 özgürlük savaşçısı bugün binlerce kişinin katıldığı bir törenle Şehit Dicle Mezarlığında son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit Aileleri Kurumunda toplanan binlerce kişi savaşçılarını buradan alarak, oluşturdukları cenaze konvoyu ile şehitliğe doğru yola koyuldu. Şehitlikte özgürlük savaşçıları için askeri bir tören düzenlendi.

Törende QSD komutanı Heqî Kobanê, Minbic Devrimcileri komutanı Hazim Abû El-Eyîn, Ehrar Cerablus komutanı Armac Cereblûs ve Suriye Kürtleri Sol Partisi üyesi Hisên Elî konuştu.

Konuşmacılar, Şehit Dicle Mezarlığının bugün 7 özgürlük savaşçını daha verdiklerini bunlardan 3’ünün tarihi Kobanê direnişinde, 4’ünün Tişrîn, Şêxler ve Zormixare’da şehit düştüklerini belirtti. Konuşmacılar, “Bugün özgürlük savaşçılarımızı Şehit Dicle Mezarlığında toprağa veriyoruz. Başta özgürlük şehitlerinin ailesine, Kobanê halkına ve Tüm Suriye halklarına başsağlığı dileklerinde bulunuyoruz.”

7 özgürlük savaşçısı “ şehîd namirin“ sloganlarıyla toprağa verildi.

DAIŞ çetelerinin Cerablus’tan Şexler ve Zormixar hattına sızmasıyla çıkan çatışmalarda bir YPG savaşçısıyla bir Ehrar Cerablus savaşçısı yaşamını yitirmiş bir YPG savaşçısı da yaralanmıştı. Yaralanan savaşçı tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. yine Tişrîn Baradı bölgesinde çetelerle yaşanan çatışmada bir YPG savaşçısı yaşamını yitirdi.

Şehit Ailelerinin tespit ettiği özgürlük savaşçısının kimlik bilgileri şu şekilde:

Adı Soyadı:  Mûsa Mûsa

Kod Adı: Ristem Kobanê

Baba Adı: Mehmûd

Ana Adı: Nûra

Doğum Tarihi ve Yeri: 1997 Şêxçopan köyü-Kobanê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 11/5/2016 Zormixar köyü Kobanê

 

Adı Soyadı: Mûrad Altundag

Kod Adı: Botan Sirûc

Baba Adı: Sibhî

Ana Adı: Ayînûr

Doğum Tarihi ve Yeri: 1990 Sirûc

Şehadet Tarihi ve Yeri: 8/5/2016 Tişrîn Barajı

Adı Soyadı: Yasir Mensûr

Kod Adı: Abû Hisên

Baba Adı: Hisên

Ana Adı: Zehiye

Doğum Tarihi ve Yeri: 1/1/1992 Şêxhebîb köyü Hemayê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 12/5/2016 Tişrîn Barajı’na bağlı Hac Hisên köyü

 

Adı Soyadı: Azad Hemî

Kod Adı: Doçka Firat

Baba Adı: Enwer

Ana Adı: Zergê

Doğum Tarihi ve Yeri: 1997 Dendik köyü Kobanê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 11/5/2016 Kobanê Zormixar köyü