Kobanê’nin batısında çetelerle çatışma

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çeteleri, Kobanê’nin batısındaki Zormixar köyü yakınlarındaki bir noktaya saldırı düzenlediğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, DAİŞ çeteleri, Kobanê’nin batısındaki Zormixar köyü yakınlarındaki bir noktaya saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırı ile birlikte çatışma yaşandığını da kaydeden YPG Basın Merkezi, “Yaşanan bu çatışmalarda 2 Ehrar Cerablûs savaşçısı şehit düşmüştür. Çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi şunları belirtti: “10 Mayıs günü 12.00 ile 12.30 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Cerablûs güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri aynı gün saat 21.00'da Kobanê'ye bağlı Qereqozax köyünün doğusuna, 22.00 ile 22.30 saatleri arasında da Kobanê'nin güneybatısına düşen Borêz ve Ebrê köylerine yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir.

10 Mayıs günü saat 11.00'da DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneybatısına yönelik ağır silahlarla saldırı başlatmıştır. Çete saldırıları gece saat 24.00'a kadar aralıklarla devam etmiştir.

11 Mayıs günü (bugün) saat 09.00 sularında DAIŞ çeteleri Kobanê'nin batısına düşen Zormixar köyü yakınlarında bulunan ve QSD bileşeni Ehrar Cerablûs güçleri tarafından korunan bir noktaya saldırı düzenlemiştir. Kuzey sınırı ve Cerablûs köprüsüne yakın bir mevkiinde bulunan bu noktada çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalar ardından çete grubu alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 2 Ehrar Cerablûs savaşçısı şehit düşmüştür. Çatışmadaki ölü ve yaralı çete sayısı netleştirilememiştir.”