'Kobanê'yi sahiplenmek, Öcalan için harekete geçmeyi gerektirir'

Kobanê Zaferi'nin yıl dönümünü kutlayan KODAR, Kobané'deki direniş ve zaferin mimarının Öcalan olduğuna dikkati çekerken, "Kobané Direnişi'ne sahip çıkmak, Önder Öcalan’ın sağlığı ve özgürlüğüne sorumlulukla yaklaşmakla mümkündür" dedi.

KODAR, Kobanê Zaferi'nin ikinci yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Kobané direnişinde yaşamını yitirenlerin de anıldığı açıklamada, drenişin mirasının Rojhilat Kürdistan’da ve İran’da yerine getirileceği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Kobané Zaferi'nin mimarı Önder Öcalan’dır. Kobané Direnişi 40 yıllık bir mücadelenin sonucudur. Kobané’de gerçekleştirilen direniş ve kahramanlık YPG-YPJ’nin büyük emekleriyle elde edilmiştir. YPG-YPJ de gücünü Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesinden almıştır. Kobané direniş ve zaferinin 2. yıl dönümünde bu büyük direnişin mimarı Önder Apo halen en ağır koşullarda, tecrit altındadır. Sağlığı hakkında hiçbir bilgi alınamıyor. Türk devletinin Önder Apo’ya karşı uygulamalarıyla DAİŞ’in Kobané’ye karşı uygulamalarının hiçbir farkı yoktur.Tecridin amacı demokratik ve özgürlükçü sistemin zayıflatılması ve bölgedeki iktidarcı zalim yapının güçlendirilmesi içindir.

'ÖNDER ÖCALAN İÇİN HAREKETE GEÇMELİYİZ'

Rojhilat (Doğu) Kürdistan halkımız, İran ve tüm vicdan sahibi insanlık Kobané’yi yalnız bırakmadı ve dar günde destek oldular. Nasıl Kobané’ye sahip çıktıysak aynı ruh ve sorumlulukla Önder Öcalan’ın özgürlüğü ve sağlığı için de harekete geçmeliyiz. Kobané Direnişi'ne sahip çıkmak, Önder Öcalan’ın sağlığı ve özgürlüğüne sorumlulukla yaklaşmakla mümkündür.”

KODAR, açıklamasının sonunda da şunları kaydetti:

"DAİŞ’in yenilgisi DAİŞ’e yardım eden tüm işbirlikçi güçlerin yenilgisi anlamına gelmektedir. Kobané’nin başarısı da sadece bir kentin zaferi değil, tüm özgürlükçü insanlığın zaferidir. İran halkı ve Rojhilat Kürdistan halkı farklı biçimlerde ama en iyi bir şekilde Kobané’ye sahip çıkarak bu direnişi selamladı.”