‘Komela İslami Üyeleri derhal serbest bırakılmalı’

KNK Eşbaşkanları Nilüfer Koç ve Rebwar Rashid, KDP tarafından gözaltına alınan Komela İslami Üyeleri Serhed Osman ve Sadi Mistefa’nın derhal serbest bırakılmaları istedi.

KNK Eşbaşkanları Nilüfer Koç ve Rebwar Rashid adına yapılan yazılı açıklamada, KNK üye partisi Komela İslam Hewler Malbend üyesi Serhad Osman ve Sadi Mistefa Hewler Asayişi tarafından kaçırılmış ve şimdiye kadar kendilerinden haber alınamadığı belirtildi.

Açıklamada, ‘‘kaçırılma, gözaltında dış dünya ile bağlantıların kesilme yaklaşımlarını biz Kürtler sömürgeci güçlerin yaklaşımlarından çok iyi bilmekteyiz. Bu siyaseti dün Irak rejimi bugün hala İran ve Türk devletleri Kürtlere, demokratlara ve muhaliflere karşı uygulamaktadırlar. Bu konuda geçmişten en fazla ders çıkarması gereken Güney Kürdistan iktidarı olmalıydı. Güney Kürdistan iktidar mercileri ne olursa olsun demokratik-hukuk zemininden kopmayarak, her soruna dönük kurumsal mercileri devreye koymalıdır. Yine iktidar organları suçlamalar karşısında, suçlanan bireye savunma hakkı yanı sıra, başta yakınları olmak üzere dış dünya ile ilişkilerini yasaların tanıdığı çerçevede sağlamalıdır’’ denildi.

Komela İslami’nin Güney Kürdistan’ın içinde bulunduğu siyasal krize çözüm geliştirmek amacıyla Ulusal birlik çizgisinde son süreçte aktif bir şekilde siyaset yürüttüğünü belirten KNK Eşbaşkanları, ‘’KNK üyesi Komela İslam’ye siyasi kasıtlı bu yaklaşımı kınıyor, yapılan tutuklamaların derhal son ermesini istiyoruz’’ dedi.