KONGRA-GEL: Şengal'i daha güçlü sahiplenelim

Yıl dönümü vesilesiyle Şengal Katliamı'nı kınayan KONGRA-GEL, Êzidî halkının yok edilmesini hedefleyen planları boşa çıkaran savaşçıları selamladı. KONGRA-GEL, Şengal'i daha güçlü sahiplenme çağrısında bulundu.

KONGRA GEL Eşbaşkanlık Divanı, Şengal Katliamı'nın 3. yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.

KONGRA-GEL'in mesajı şöyle:

"Şengal soykırımının 3. yıl dönümünde, DAİŞ barbarlarını ve onlara destek veren bölgesel ve uluslararası güçleri nefretle kınıyoruz. Êzidî halkının 74. Ferman dediği soykırımda yaşamını yitirenleri ve DAİŞ barbarlarına karşı yürütülen mücadelede şehit düşen gerillaları bu vesileyle bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz. Büyük bir kahramanlıkla Şengal’de Êzidî halkının yok edilmesini hedefleyen planları boşa çıkaran HPG, YJA STAR, YPG ve YPJ gerillalarını sevgi ve saygıyla selamlıyoruz. Onlar, halkımızın özgür geleceğinin teminatı olduklarını tüm dünyaya ispat ettiler.

'DİRİLİŞİN DE TARİHİ OLDU'

Şengal direnişi, bazı ülkelerin ve güçlerin DAİŞ üzerinden bölgeye yönelik yaptıkları soykırım ve işgal planlarını bozdu. Özellikle Türk devleti ve suç ortağı olan KDP’nin Şengal ve Rojava’ya yönelik planlarını boşa çıkardı. Ve böylece 3 Ağustos 2014 tarihi, Êzidî halkımızın Şengal’de kendi inancı ve kimliğiyle yeniden dirilişinin tarihi oldu.

Şengal’de çocuklar, kadınlar ve yaşlılar başta olmak üzere binlerce insan katledildi. Kadınlar ve çocuklar kaçırılıp köle pazarlarında satıldı ve bunlardan çoğunun akıbeti hâlâ bilinmiyor. Halk ve Hareket olarak, Êzidî halkının 74. Fermanında elleri kanlı olanları asla unutmayacak ve unutturmayacağız.

'ÊZİDÎ HALKINI DİKKATE ALMAYAN SONUÇSUZ KALIR'

Geçen 3 yıl içinde Şengal’de Êzidî halkı demokratik toplumsal yaşamını yeniden örgütledi. Toplumsal güvenlik, siyasal, sosyal, ekonomik ve eğitim başta olmak üzere yaşamın her alanında kendisi olma ve kendisini yönetme konusunda çok önemli gelişmeler yarattı.

Şengal halkının ortaya çıkardığı bu iradeye herkes saygı göstermelidir. Kim tarafından yürütülürse yürütülsün, Şengal’de Êzidî halkının örgütlü iradesini dikkate almayan politikaların sonuç alması mümkün değildir. En son 3 Mart’ta Türk devleti ve KDP ittifakıyla yapılan işgal girişiminin sonuçsuz kalması bunun açık örneğidir.

ÇAĞRI

Dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan halkımız, Şengal halkını daha güçlü sahiplenmeli ve dayanışmasını en üst düzeye çıkarmalıdır. Çünkü Şengal’de halkımızın demokratik toplumsal kazanımları geliştikçe, Şengal’e yönelik saldırıların da yoğunlaşması gibi bir durum söz konusudur. Bu nedenle de, Şengal öz savunma güçlerinin sürekli büyütülmesi ve güçlendirilmesi, Êzidî halkının güvenli geleceği açısından vazgeçilmez bir görevdir.

Dört parça Kürdistan ve yurt dışında yaşayan Êzidî halkımıza da çağrı yapıyoruz; Êzidî inancına mensup tüm halkımız birlik ve beraberlik içinde Şengal ve Êzîdxan’a sahip çıkmalı ve bu temelde Şengal etrafında demokratik ulusal ve toplumsal birliğin oluşması için birleştirici rollerini oynamalıdır."