KONGRA-GEL’den, Kurban Bayramı mesajı ve dayanışma çağrısı

Kurban Bayramı’nı kutlayan KONGRA-GEL, "Bayramın faşizme karşı halklarımızın dayanışmasını ve birliğini arttırmasına vesile olmasını diliyoruz" dedi.

KONGRA-GEL, AKP'nin İslam'a da zarar verdiğine dikkat çekerek, ortak mücadele yürütülmesiyle AKP-MHP faşizminin tahmin edilenden çok daha erken yıkılabileceğini kaydetti.

KONGRA-GEL Eş Başkanlık Divanı, bugün yayımladığı yazılı mesaj ile Kurban Bayramı’nı kutladı.

KONGRA-GEL'in bayram mesajı şöyle:

"Başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere halkımızın ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Kurban Bayramının, her türlü kötülüğün kaynağı olan faşizme karşı halklarımızın dayanışmasını ve birliğini arttırmasına vesile olmasını diliyoruz.

Kuzey Suriye Federasyonunda yaşayan Müslüman halklarımızın demokratik ulus temelinde oluşturdukları toplumsal birliğin güçlendirilmesinin ve bayram vesilesiyle tüm İslam âlemine örnek olması açısından da görünür kılınmasının oldukça önemli olduğuna inanıyoruz.

'AKP BAYRAMDA DA SUİKAST VE KATLİAM PLANLIYOR'

Halkımız bir bayramı daha Türk devlet faşizminin ağır saldırıları altında karşılıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan beri Kürt halkına karşı yürüttüğü inkâr ve imha politikalarının günümüzdeki temsilcileri olan AKP ve MHP ittifakı, halkımızın özgür kimliğine ve varlığına olan düşmanlıklarını her alanda sürdürmektedir.

Ilımlı İslam politikalarıyla ortaya çıkan ve saltanatını sürdürmek için her türlü kötülüğü mübah sayan Erdoğan, Şengal’den başlayarak Kobanê ve tüm Rojava’da Kürt soykırımını gerçekleştirmek için yaptığı DAİŞ ittifakından sonuç alamayınca, Kürt düşmanlığı üzerinden yaptığı faşist MHP ittifakıyla sonuç alma temelinde iktidarını sürdürmeye çalışıyor.

AKP ve MHP Faşist ittifakı; Kürt halkının kimliğini, dilini, kültürünü, tarihini, maddi ve manevi tüm değerlerini, doğasını, yani bir bütünen özgür varlığını yok etmek istiyor. Güney Kürdistan’da KCK yönetimine yönelik Türk MİT’i tarafından organize edilen suikast planları, Kurban Bayramı arifesinde bile Erfîn’de sivil insanlara yönelik yaptıkları saldırılar bunun en son örnekleridir.

Faşizmin yaptığı ağır yıkım ve kötülükler sadece Kürt halkıyla sınırlı kalmıyor, başta Türk halkı olmak üzere tüm bölgeyi etkiliyor. Türk-İslam senteziyle yürütülen bu vahşet, en çok da Türk halkına ve İslam’a zarar veriyor. Bu kirli savaş, bu faşizan politikalar Türk halkının da insani tüm maddi ve manevi değerlerini yok ediyor, tüketiyor ve bitiriyor.

'ORTAK MÜCADELE AKP-MHP FAŞİZMİNİ YIKAR'

Bu nedenle de faşizmin yıkılması için tüm halkların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin, emekçilerin, farklı inançların, AKP-MHP faşizmine karşı olan tüm çevrelerin ortak mücadele yürütmeleri zorunlu bir insanlık görevidir. Devrimciler ve demokratlar bu güç birliğinin oluşmasına ve yürütülmesine öncülük yapmalıdır. Bu sorumluluk herkes için tarihsel bir görevdir. Bunun başarılması halinde AKP-MHP faşizmi tahmin edilenden çok daha erken yıkılacaktır. Bu gündem etrafında gerekli çalışmaların yapılması için Kürdistan ve Türkiye demokrasi güçleri tarafından Kurban Bayramı önemli bir fırsata dönüştürülmelidir.

Halkımız için stratejik olan ulusal ve toplumsal birlik çalışmaları açısından da Kurban Bayramı önemli bir fırsattır. KNK tarafından yürütülen ulusal birlik çalışmalarının bayram vesilesiyle toplumsal ayağının güçlendirilmesi, toplumsal farklı kimliklerin bu çalışmada yer alması ve görünür kılınması sağlanmalıdır.

Bu temelde halkımızın ve İslam âleminin Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyor, bayramın faşizme karşı mücadelenin yükseltilmesine vesile olmasını diliyoruz."