KONGRA-GEL'den 'Lice' çağrısı

KONGRA-GEL Eş Başkanlığı, AKP/Saray'ın Amed'in Lice ilçesine dönük soykırımcı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

KONGRA-GEL, soykırımcı saldırıların yapıldığı Lice ile dayanışmaya çağırdı.

KONGRA-GEL Eş Başkanlığı, AKP/Saray'ın Amed'in Lice ilçesine dönük soykırımcı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Faşist Türk devleti ve Erdoğan hükümeti Kürt şehirlerini yıkıp yakarak başlattığı katliamlarını, Diyarbakır’ın Lice ilçesinin köylerini ve ormanlarını da yakıp yıkarak sürdürüyor. Köyler zorla boşaltılıyor, direnenlere şiddet ve işkence uygulanıyor ve katlediliyor" denildi.

'MÜCADELENİN FİLİZLENDİĞİ YER'

Lice'nin, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin filizlendiği, başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halkları ve tüm ilerici insanlığın umudu olmasına vesile olan yer olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Kürt halkı için simgesel değeri olan Lice’nin Türk devleti tarafından öncelikle hedef alınmasının nedeni budur" diye belirtildi.

'ERDOĞAN KENDİ ELLERİYLE ÖMRÜNÜ KISALTTI!'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Türk devleti Kürt şehirlerinde yaptığı yıkma, yakma, talan, göçertme ve katliamlarla başarılı olduğunu sanıyor. Bu sözde başarısını şimdi kırsal alanlara da yayarak, yüz yıl önce Ermeni halkına uyguladığı soykırım politikalarını güncellemek suretiyle, Kürt sorunundan kurtulabileceğini hayal ediyor. Bu durum, aç tavuğun kendisini buğday ambarında görmesi gibi tam bir ham hayaldir.

Faşist Erdoğan bilmeli ki yaptığı katliamlarla; kendi elleriyle siyasal mezarını kazmış ve iktidarının ömrünü oldukça kısaltmıştır. Kürdistan ve Türkiye halklarının faşizme karşı ortak mücadelesi, Erdoğan’dan yaptıklarının hesabını kat be kat soracaktır.

Lice ve köylerine yönelik sürdürülen topyekün savaş sadece Lice ile sınırlı değildir. Devletin hedefi bu operasyonları giderek tüm Kürdistan coğrafyasına yaymaktır. Bu nedenle de Lice’de devletin sınırlandırılması ve operasyonların sonuçsuz bırakılması, başta halkımız olmak üzere Erdoğan ve devlet faşizmine karşı direnen tüm çevrelerin görevidir."

'AYAKLANIN; DİRENİŞİ SAHİPLENİP BÜYÜTÜN'

KONGRA-GEL, açıklamasında Lice halkı ile dayanışma için de şu çağrıları yaptı:

"Kürdistan ve Türkiye halklarına çağrı yapıyoruz; ayaklanın ve bulunduğunuz tüm alanlarda Lice halkının direnişini ruhunuzda derin hissederek sahiplenin, direnişi yükseltin. Çünkü bu sadece Lice’nin direnişi değildir. Bu, faşizme karşı Kürdistan ve Türkiye halklarının, başta kadınlar ve ötekileştirilenler olmak üzere tüm ezilenlerin direnişidir.

Tüm Kürdistan illeri ve Türkiye metropollerinde; demokratlar, ilericiler, sosyalistler, samimi Müslümanlar, yurtseverler, emekçiler, kadınlar, gençler, çevreciler, STÖ, doğaya karşı duyarlı olan çevreler, devlet ve Erdoğan faşizmini durdurmak için ayağa kalkmalı ve en etkili eylemlerle Lice halkının 'hawarına' yetişmelidir.

Aynı şekilde; Avrupa, Amerika, Avustralya, Kanada, Rusya, Japonya ve diğer ülkelerde yaşayan Kürdistanlı ve Türkiyeli halklarımız ve dostlarımız, bulundukları tüm alanlarda, devletin Lice’de yaptığı insan ve doğa katliamını durdurmak için ayağa kalkarak, Lice halkının 'hawarına' yetişmelidir. Gün, Lice halkının direnişi ile bütünleşme günüdür."