KONGRA-GEL: PKK ruhuyla mücadeleyi yükseltelim; zafer yılı yapalım

KONGRA-GEL, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, "Kadına özgürlük ve kurtuluş bilinci verdi. Bu temelde yürütülen emsalsiz bir mücadele ile demokratik birey ve toplumu yarattı. Bu anlamda PKK tarihi, özgür Kürdün diriliş tarihidir" dedi.

KONGRA-GEL, PKK ruhuyla mücadeleyi yükseltmeye ve 39. yılı zafer yılı yapmaya çağırdı. 

KONGRA-GEL Divan Eş Başkanlığı, PKK'nin kuruluşunun 38. yıl dönümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'ÖZGÜR KÜRDÜN DİRİLİŞ TARİHİDİR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK'nin 38. yıl dönümü başta Öder Apo olmak üzere tüm yoldaşlarımıza, halkımıza ve insanlığa kutlu olsun. Bu vesileyle tarihsel devrimi yaratan ve bugünlere gelmesini sağlayan Önder Apo'yu sevgi ve saygılarımızla selamlıyor, devrimin yaşamsal kılınmasında birinci dereceden rol oynayan şehitlerimizi minnetle anıyoruz.
PKK; kendisi olmaktan çıkarılıp köleleştirilmiş olan Kürde ruh, bilinç ve öz güven verdi. Kürt varlığının yok edilmesine dayalı kaderini ters yüz etti. Kadına özgürlük ve kurtuluş bilinci verdi. Bu temelde yürütülen emsalsiz bir mücadele ile demokratik birey ve toplumu yarattı. Bu anlamda PKK tarihi, özgür Kürdün diriliş tarihidir.
Halklar, inançlar, kadınlar, emekçiler başta olmak üzere ulusal ve toplumsal tüm kimliklerin eşitlik temelinde gönüllü birliğini yaratarak, Ortadoğı halklarının kardeşçe bir arada yaşadığı tarihi koşulları yarattı. Bu anlamda PKK günümüzde ilerici insanlık için, tüm halklar, kadınlar ve ezilenler için umut, coşku, heyecan kaynağı olmuştur.

'ERDOĞAN PANİKLEDİ VE KAYBEDİYOR'

PKK'nin yarattığı zafer ruhu 38 yılda Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada çok önemli gelişmeler yarattı. Bu gelişmelerin korkusuyla panikleyen Erdoğan; Devlet Bahçeli ve Ergenekon'la oluşturduğu faşist ittifak temelinde Kürt halkına ait tüm kazanımları ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Erdoğan bu mücadelenin kendileri için varlık ve yokluk meselesi olduğunu söylemektedir. Kendi iktidarının yani faşist ırkçı saltanatının sürdürülmesinin, özgür Kürdün yok edilmesine bağlı olduğunu açıkça söylemektedir.
Erdoğan'ın faşist ittifakı; özgür Kürdü Çöktürme Planı çerçevesinde, Önderliğe, DBP belediyelerine, HDP milletvekillerine, Kürt basınına, sivil toplum kurumlarına, halka, gerilla güçlerine, Rojava'ya, Musul ve Şengal'e karşı yürüttüğü politikalarını daha da ileri götürerek sonuç almak istemektedir. Ancak amaçlarına ulaşmaları asla mümkün değildir, çünkü Erdogan faşizmi hem içeride hem dışarıda giderek kaybetmektedir.

'EN BÜYÜK GELİŞME 39. YILDA OLACAKTIR'

Kürdistan ve Türkiye halkları açısından tarihsel bir fırsat ile karşı karşıyayız. Giderek sürekli daralan faşizmi tamamen yenerek Kürdistan ve Türkiye halklarına demokrasi ve özgürlüğü hediye edeceğiz. Bunun bölgesel ve uluslararası koşulları vardır. Erdogan'ın Kürt düşmanı faşist iktidarının yenilmesi, aynı zamanda tüm Ortadoğu'da yeni demokratik toplumsal bir tarihin başlangıcı olacaktır. PKK ve halkımızın yürüttüğü Özgürlük Mücadelesi, en büyük gelişmesini önümüzdeki 39. yılda yapacaktır.

'ZAFER YILI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

KONGRA-GEL, açıklamasının sonunda da PKK'nin 39. yıl mücadelesinin hem Kürt halkı hem de Ortadoğu halkları açısından kader belirleyici olacağını ifade ederek, "Bunun için başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm halklarımızı PKK ruhuyla mücadeleyi yükselterek 39. yılı özgürlük ve zafer yılı yapmaya çağırıyoruz" dedi.