Kürt ulusal birliği 15 Temmuz’da Süleymaniye’de tartışılacak

KNK, düzenlediği basın toplantısında 15-16 Temmuz tarihinde Kürdistan’ın dört parçasından 300 delegenin katılımıyla Kürt ulusal birliği tartışma platformunun Süleymaniye’de yapılacağını açıkladı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK), Kürt ulusal birliği için düzenlenecek ortak tartışma platformu için yaptıkları çalışmalara ve gelinen son duruma ilişkin Süleymaniye’de basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısı öncesi kısa bir açıklama yapan KNK Eşbaşkan Yardımcısı Tahir Kemalizade, çalışmanın başlamasından sonra Kürdistan’ın dört parçasında faaliyet yürüten onlarca siyasi parti ve güç ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bu çalışmaya güç veren, destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yaşasın Kürt halkının birliği” dedi.

Kemalizade’nin ardından açıklama yapan KNK Konsey üyesi Perwin Ezîz, başlattıkları çalışmanın kararının 2016 yılında alındığını kaydederek, “KNK, 2016’nın Eylül ayında Kerkük’ün Kara İncir beldesinde yaptığı toplantıda Kürt ulusal birliğinin tartışılması için ortak bir platform yapma kararı almıştır. Bu karar neticesinde bu çalışmanın startını da 12 Haziran 2017 tarihinde Süleymaniye’de verdik” dedi.

DÖRT PARÇA İLE GÖRÜŞMELER YAPILDI

Ezîz, Kürdistan’ın dört parçasından siyasi partilerle görüştüklerini ve görüşmelerinin hala devam ettiğini belirterek, “KNK’nin oluşturduğu heyetler Kürdistan’daki siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştirdi. Heyetlerimizin görüşmeleri Başûr, Bakûr, Rojava ve Rojhilat parti ve siyasi güçleriyle temas ve görüşmeleri sürüyor. Bu değerli çalışmanın sonucunda ulusal birliğin tartışılacağı ortak bir platform gerçekleştirme kararı çıktı. Önümüzdeki iki hafta içerisinde de KNK heyetinin Hewlêr, Süleymaniye, Duhok, Kerkük, Halepçe ve diğer yerlerde aydın, akademisyen ve sanatçılarla görüşmeleri devam edecek” dedi.  

‘HALKIMIZ İÇİN BÜYÜK BİR ADIM’

“Ortadoğu ve Kürdistan’da çok önemli gelişmelerin olduğu bu süreçte ulusal birlik çalışmasının çok önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” diyen Ezîz, şunları söyledi: “Çalışmalarımızın önümüzdeki iki hafta içerisinde tamamlanmasından sonra 15 ve 16 Temmuz tarihinde siyasi parti temsilcileri, aydın, akademisyen, yurtsever şahsiyet ve farklı kesimlerden 300 kişinin katılacağı bir platformla ulusal birlik çalışmaları başlatılacak. Bu çalışmaya destek vermek her Kürdistani siyasi parti ve yurtsever kişinin başlıca görevi olacağını ve halkımızın ulusal birliği için önemli bir adım atılacağını ümit ediyoruz.”

Basın toplantısı basın mensuplarının sorularının cevaplanmasıyla devam etti.