Kürt gruplar: ‘Demokratik Birlik Koalisyonu'ndan çekiliyoruz

'Demokratik Birlik Koalisyonu' içinde yer alan Kürt gruplar, Mîşêl Kîlo’nun Rojava karşıtı açıklamalarına tepki göstererek, koalisyondan ayrıldı.

Koalisyon içinde yer alan Kürtler, 'Demokratik Birlik’ Başkanı Mîşêl Kîlo’nun, Rojava ve Suriye’deki Kürt halkının değerlerine karşı basın açıklamasına tepki gösterdi.

Kürt grupları açıklamasında, "Mîşêl Kîlo ve Ebdilbarî Osman’ın birlik karşıtı açıklamaları rejime hizmet etmektedir” dedi. Suriye halkının iktidara karşı başkaldırdığının vurgulandığı açıklamada, özgür ve adaletli yaşamın egemen kılınması istendi.

'KÜRT HALKININ DEĞERLERİNE SALDIRILDI'

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Kültürel yapıların tümü şovenist savaşa karşı başkaldırdı. Biz Demokratik Birlik Koalisyonu içerisinde iktidar rejiminin yıkılması ve demokratik bir sistemi oluşturmak, Kürtlerin haklarının garanti altına alınacağı merkezi bir sistemin oluşturulacağına inandığımız için yer aldık. Fakat Birlik Başkanı Mîşêl Kîlo’nun  Kürt halkının değerlerine yönelik açıklamasından sonra, ‘Demokratik Birlik Koalisyonu’ içinde yer alan Kürt grubu olarak resmi bir şekilde çekildiğimizi duyuruyoruz.”

Açıklamayı imzalayanların listesi ise şöyle:

"Mehmûd Kerho, Mamoste Hesen Îsmayîl, Dr. Ferhad Şêx Bekir, Dr. Tewfîq Hemdûş, Ehemed El-Mihemed, Dr. Ferham Ehmed, Halep Koordinasyonu."