Kuzey Suriye Toplumsal Sözleşmesi, kurucu meclis tarafından onaylandı

Kuzey Suriye Toplumsal Sözleşmesi iki gün süren tartışmalar ardından son hali verilerek, Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi tarafından onaylandı.

Kuzey Suriye Demokratik Federalizm Kurucu Meclisi Siyasi Kurulu, hazırlanan toplumsal sözleme taslağını değerlendirmek için Derîk’te 27 Haziran’da başlayan ve iki gün süren toplantı yoğun tartışmalar arından sona erdi. Taslağa son hali verilmek için başlayan toplantıda, sözleşme okundu ve tek tek maddeleri gözden geçirilerek düzeltildi. Sözleşme, Federal sistem ismi dışında herkesçe kabul edildi.

Federal sistem toplumsal sözleşmesi ismi için üç öneri yapıldı. Bu önerilerin Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi’nin önümüzdeki toplantısında sunulup, netleştirilmesi bekleniyor.

Önerilen isimler şu şekilde: ilk öneri ‘Rojava Kürdistan’ı Demokratik Federal Sistemi’ , ikincisi ‘Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi’ , üçüncüsü ‘Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi’ .

Toplantıda kurucu meclisin onayından geçen toplumsal sözleşmenin ilgili siyasi mercilere gönderilmesi ve basın-yayın organlarında yayınlanması kararlaştırıldı.

Toplantı katılımcıları, toplumsal sözleşmenin Demokratik Özerklik Yönetimi Yasama Meclislerine sunulması ve toplumsal sözleşme tartışmaları için kendileriyle toplantılar düzenlenmesi kararını aldı.

Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Siyasi Kurulu’nun bir daha ki toplantısı 27 Temmuz 2016’da düzenlenecek.

Kurucu Meclis Siyasi Kurulu iki gün süren toplantı sonuçlarını bugün federal sistem resmi internet sitesinde yayınlayacak. http://www.fdr-bs.com/ar/