Kuzey Suriye ve Rojava'daki kutlamalar on binlerin katılımıyla başladı

Kuzey Suriye ve Rojava kentlerinde Newroz kutlamaları on binlerce kişinin katılımıyla başladı.

QAMIŞLO

Qamişlo’daki kutlamalar her halktan binlerce kişinin katılımıyla, Newroz ateşinin yakılmasıyla başladı. Newroz ateşinin şehit anneleri tarafından yakılmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz’a ilişkin değerlendirmelerinden derlenen ses kayıtları dinlendi.

HESEKÊ

Binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamaları, bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehit annelerinin Newroz ateşini yakmasıyla başladı.

Ateşin yakılmasının ardından Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı İlham Ehmed tarafından kutlamaların açılış konuşması yapıldı.

Konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmelerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Kutlamalar devam ediyor…

DERİK

Dêrikli binlerce kişi, Şehit Bawer Rojava Gençlik Birliği Merkezi önündeki Newroz alanından toplandı. Newroz kutlaması için toplanan halk, Rojava-Kuzey Suriye bayrakları taşıdı. Rengarenk geleneksel Kurdi kıyafetler giyen Dêrikliler, Newroz alanını da renklendirdi.

Savaş gazileri ve Şehit aileleri tarafından Newroz ateşinin yakılması ile kutlama başladı.

EFRÎN 
Efrin Kantonu'nda yaşayan binlerce kişi Newroz alanında toplandı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehit anneleri tarafından Newroz ateşi yakıldı. Ateşin yakılmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmelerinden oluşan sinevizyon gösterimini yapıldı.

HALEP

Halep’in doğusunun çetelerden kurtulmasından sonra ilk defa Newroz kutlandı. “Federal Kuzey Suriye Newroz’unun ruhuyla Kuzey Kürdistan direnişini selamlıyoruz” şiarı ile düzenlenen kutlamaya binlerce kişi katıldı. Kutlama, Şehit annelerinin Newroz ateşini yakması ile başladı.

Newroz ateşinin yakılmasının ardından YPG komutanlarından Nûrî Yekta açılış konuşması yaptı.

Newroz alanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, Kürdistan dağlarında yaşamını yitirenler ve Arap halkından olan Şehit Eziz ve Meryem El-Ezrai’nin posterleri ve YPJ/YPG bayrakları ile donatıldı.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê kentindeki kutlamalar ise binlerce kişinin katılımıyla Şehit Yekta Kültür-Sanat Akademisi önünde yapılıyor.

Buradaki kutlamalarda da Newroz ateşinin şehit anneleri tarafından yakılmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ses kayıtları dinlendi.

Kutlamalar Xêzil Kültür Merkezi sanatçılarının sahnelediği etkinliklerle devam etiyor.

DIRBÊSIYÊ

Binlerce kişinin katılımıyla başlayan kutlamalarda Newroz ateşinin yakmasının ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newroz değerlendirmelerinden oluşan ses kayıtları dinlendi.

Kutlamalar Şehit Delîla müzik grubunun sahnesiyle devam ediyor.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê ve çevresinden binlerce kişi Newroz alanında toplandı. Bir dakikalık saygı duruşu ve şehit annelerinin Newroz ateşini yakmasıyla kutlamalar başladı.