Lice'de katledilen 3 kişinin cenazesi morga getirildi

Lice'de özel harekat polisleri ve askerlerce katledilen 3 kişinin cenazesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 31 kişi ise hâlâ gözaltında.

Amed'in Lice ilçesinde dün ilçeye bağlı Kerwas köyü Mehlê mezrasında yaşananlarla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Yasak kapsamında olması nedeniyle bilgi alma konusuna zorluk çekilen mezrada yaşananlara ilişkin ulaşılan kimi bilgilere göre, dün bölgede çıkan çatışmaya engel olmak isteyen siviller, durduruldukları özel harekat polisleri ve askerlerin işkencesine maruz kalmıştı. Yine yapılan işkenceler neticesinde ise iki kişinin yaşamını yitirdiği öğrenilmişti.

Mezrada yaşayan Kocakaya Ailesi'nin büyük çoğunluğunun gözaltına alınması ve operasyonun halen sürmesi nedeniyle yaşananlar konusunda bilgi sahibi olma konusunda güçlük çekilirken, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na mezrada yaşamını yitiren biri kadın 3 kişinin cenazesi kaldırıldı. Cenazelerden birinin öldüğü yönünde bilgiler yansıyan Erdal Kocakaya (40) değil, onun kimliğini kullanan ağabeyi Mehmet Şirin Kocakaya olduğu saptandı. 

İŞKENCE GÖRDÜLER

Gözaltına alınıp, Lice'den Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen bu kişiler arasında bulunan ve askerlerce feci şekilde darp edildikleri öğrenilen Erdal Kocakaya, kardeşi Rojhat Kocakaya ve Veysi Gökhan ise tedavi için Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Kaburgalarında kırıklar olduğu belirtilen Erdal Kocakaya, kısa süreli tedavisinin ardından yeniden İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Vücutlarının çeşitli bölgelerinde çok sayıda kemik kırığı olduğu bildirilen Rojhat Kocakaya ile Veysi Gökhan'ın tedavilerine ise halen devam ediliyor. Her iki isim tedavi gördüğü odasının kapısında ise polislerin bekletildiği öğrenildi.

Hastanenin etrafında yoğun 'güvenlik' önlemleri alınırken, HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, hastane yetkililerinden yaralılar hakkında bilgi almaya çalıştı. 

GÖZALTINDA OLANLAR

Gözaltında tutulan, 2'sinin hemşire olduğu öğrenilen diğer 31 kişinin isimleri ise şöyle: "Azat Kocakaya (31), Abdullah Kocakaya (40), Tekyettin Kocakaya (45), Reşit Kocakaya (32), Mazlum Kocakaya (25), İrfan Kocakaya (47), Veysi Kocakaya (36), Resul Kocakaya(28), Selim Kocakaya (35), Necmettin Kocakaya (70), Emine Kocakaya (63), Neside Kocakaya (56), Gülli Kocakaya (49), Özlem Kocakaya (26), Azize Kocakaya (22), Gazal Kocakaya (59), Berfin Kocakaya (24), Rındi Kocakaya (52), Nursel Kocakaya (36), Hatun Gökhan (51), Halise Balkaş (32), Sadık Araz (36), Naciye Hazar (45), Erdal Kocakaya (34), Rojhat Kocakaya (23), Veysi Gökhan (31), Mercan Kocakaya (30), Songül Kocakaya (38) ile Y. Kocakaya (12), O. Kocakaya (14). D. Kocakaya (15), O. Kocakaya (16), B. Kocakaya (15) ve M. Kocakaya (17) isimli çocuklar."