Lice köylerine erzak götürülmesi engelleniyor

Amed’in Lice ilçesinde binlerce askerin katılımıyla düzenlenen saldırılar Silvan ve Kulp kırsalına doğru yayılırken, köy girişlerinde durdurulan halkın erzaklarına "teröristlere götüreceksiniz" denilerek el konuluyor.

Amed’in Lice ilçesinde saldırılar her geçen gün şiddetleniyor. Binlerce askerin bölgeye sevk edildiği ilçeye bağlı kırsal alanlarına konuşlanan özel harekât timleri, her dağı ve taşı kuşatma altına aldı. Devlet güçleri köylere erzak girişini engellemeye başladı. Köylerin girişini kapatan korucu, asker ve özel harekât timleri, ilçeye gidip gelen köylüleri araçlarından indirerek didik didik arıyor ve kimlik kontrolleri yapıyor. 

İlçeden aldıkları erzakları köylerine götürmek isteyen yurttaşlar yine köy girişlerinde durdurularak erzaklarına “Teröristlere götüreceksiniz” denilerek el konuluyor. Her geçen gün Kulp ve Silvan ilçelerine bağlı köylere doğru ilerleyen askerler, yol üzerindeki her köyü basarak köylüleri ölüm ve köyü boşaltmakla tehdit ediyor. Kerwas, Licok ve Xelxel köylerini boşaltan devlet güçleri, bu köylere DSİ kamyonlarıyla malzeme taşıyarak karakol yapımlarına başladı. 

Asker ve özel harekât timlerinin Kulp ve Silvan’a sınır olan Lice’nin Beşiştê köyüne kadar gittiği öğrenildi.