Mardin’de anız yangını hayatı olumsuz etkiliyor

Mardin’de son zamanlarda artan anız yangınları, yapılan uyarılara rağmen sürüyor. Mardin’de yaşamı olumsuz etkileyen anız yangınları, ekolojik dengeyi de bozuyor.

Tarımın geleceğine zarar veren anız yangınları, yapılan tüm uyarılara rağmen sürüyor. Mardin’in ilçelerinde yakılan anız, kentin üzerinde kara bulutlar oluşmasına sebep oldu.

Yakılan anız yangınını gören çevre sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, saatlerce süren çalışmaların ardından birçok yangının büyümesini önledi.

Anız yakmanın topraktaki organizmaların yok olmasına neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu sebeple ürünün kalitesinde ciddi düşüşler oluştuğunu belirtiyor. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen yer yer anız yangınlarının halen devam etmesi, ciddi önlemlerin alınmadığı yorumlarını da beraberinde getirdi.

‘HEM TOPRAĞA HEM BİZE ZARAR’

Anız yakılmasından rahatsız olan halk ise, “Hemen hemen her gün anız yakılıyor. Anız yangını sadece toprağa değil, bizlere de zarar veriyor. Bu bayramda bizi dumana boğdular. Bu anızların yakılmasıyla çıkan anız parçaları gerçekten bizi ve çevreyi ciddi bir şekilde rahatsız ediyor. Hatta çarşı merkezine dahi geliyor. Bizler artık anız yakılmasına dur denilmesini istiyoruz. Artık nefes almakta zorlanıyoruz artık” diye tepki gösterdiler.

‘4 TIR VE 1 TRAKTÖR YANMIŞTI’

Geçtiğimiz günlerde de, Mardin’in Derik Üçyolu yakınlarında çıkan anız yangını benzin istasyonunun TIR parkına sıçramıştı. Yangında 4 TIR ile bir traktör yanmış, yangın zorlukla kontrol altına alınıp söndürülmüştü.