Melbourne’da soykırım saldırıları kınandı

Avusturalya’nın Melbourne kentinde, Victorya Kürdistanlılar Demokratik Toplum Merkezi (NAV-KURD) Saray çetelerinin gerçekleştirdiği soykırım saldırılarını Türk Konsolosluğu önünde yaptıkları eylemle protesto etti.

Yüzlerce kişinin katıldığı eylemde yapılan basın açıklaması Seval Ulus tarafından okundu.  Basın açıklamasında ise şunlar ifade edildi: “Tüm dünyanın gözü önünde bugün başta Şırnak ve Nusaybin’de binlerce Kürt başka bir katliam tehdidi altındadır. Yine Kürt politikacıları ve aktivistleri büyük bir hedef haline getirilmiş, Türkiye’de siyaset yapmanın tüm kanalları kapatılmıştır. Batılı ülkeler, AB, ABD ve Avusturalya hükümeti gerçekten de Türkiye’de demokrasi ve istikrarın korunmasını istiyorsa Türkiye’de ekonomik, siyasi ve askeri anlamda yaptırımlar üzerine bir dizi kararlara gitmelidirler. Bugün Erdoğan’ın DAIŞ’i destekleyen ve Kürtler üzerinde topyekün savaş ilanına karşı dünya güçleri önemli bir insanlık ve demokrasi sınavından geçmektedirler. Türkiye’de savaş atmosferi gün be gün yoğunlaşmaktadır. Bu savaş aynı zamanda insani felaketlere yol açmakta ve Avrupa’ya yeni bir göç dalgasına neden olmaktadır” denildi.

Kürdistanlılar için Avusturalyalılar oluşumundan profesör John Tully, Melbourne’da yayın yapan 3CR radyosundan Lalitha Chelliah, Anadolu Kültür Merkezi adına Bülent Bektaş ve Melbourne Barış ve Demokrasi Bloğu adına Turan Ertekin birer konuşma yaptı. Konuşmalarda Türkiye’de uygulanan katliam politikaları kınanırken, AKP hükümetinin dünyanın gözleri önünde büyük bir savaş suçu işlediği belirtildi.

Eylemde sık sık “Terörist Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Katil Erdoğan” ve “İrademe dokunma” sloganları atıldı.

 

...