Memo: Efrîn’deki saldırıda 8 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi de yaralandı

Efrîn Asayiş Güçleri Resmi Sözcüsü Cîgerxwîn Memo, Xezawiyê’de gerçekleşen saldırıda 8 sivilin yaşamını yitirdiğini, 51 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Efrin Asayiş Güçleri Genel Yönetimi, Şêrawa ilçesine bağlı Xezawiyê köyünde gerçekleşen saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Xezawiyê köyü üzerindeki kontrol noktasına hava saldırısı düzenlendiği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi: “Bugün saat 08.00 sularında Xezawiyê köyü yolu üzerindeki kontrol noktasına hava saldırısı gerçekleşmiştir. Saldırının gerçekleştiği yol güzergâhı, sivillerin geçiş yaptığı başlıca alanlardandır. Ayrıca Suriye geneline yaşamsal ihtiyaçların geçişinin sağlandığı bir noktadır.

Bu noktaya yönelik saldırıda siviller hedef alınmıştır. Saldırıda 8 sivil yaşamını yitirmiş, 51 sivil ise yaralanmıştır. Yaralılardan 19’unun hayati tehlikesi devam etmektedir.

Güçlerimizin yaptığı incelemenin ardından saldırıda kullanılan füzelerden birinin enkazına ulaşılmış, füzenin Rus yapımı olduğu tespit edilmiştir. Ancak saldırının hangi güçler tarafından yapıldığı halen bilinmemektedir.

Asayiş Güçleri olarak sivillerin, Kanton topraklarının ve göçmenlerin savunması için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.”