Mınbiç’i özgürleştirme hamlesinin 5. gününden notlar

Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları zafere, Mınbiç özgürlüğe yürüyor. 1 Haziran günü başlatılan ‘ Mınbiç’i özgürleştirme hamlesinin 5. gününde Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları ilerleyişlerini sürdürdü.

* Minbic Askeri Meclisi savaşçıları Qaraqozax cephesinde 2 köyü daha çetelerden temizleyerek özgürleştirdi. DAİŞ çeteleriyle yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda Minbiç Askeri Meclisi savaşçıları saat 08.55 dolaylarında, Fırat suyunun 13.5 km batısındaki Refîa ile 11 km batısında yer alan Um İzam köylerini özgürleştirdi.

* Minbiç’i Özgürleştirme hamlesinde Tişrîn cephesinde güneybatı ve kuzeybatı yönünde iki kol halinde ilerleyen savaşçılar, arada kalan alanları temizledikten sonra akşam saatlerinde birleşti. Her iki kolda yer alan savaşçılar Meqaliq Hesen Axa köyü ve 52 mezrayı özgürleştirdi.

* Qaraqozax cephesinin kuzey kolu da 2 mezrayı çetelerden temizledi. Bu alanda bombalı araçla saldırı düzenlemek isteyen çeteler hedefine ulaşamadı. Savaşçılar tarafından BKC ile taranan bombalı araç patlatıldı.

* Güney kolunda ise özgürleştirilen Qebir Êmo köyü ve Tuwêl mezrasında yürütülen arama tarama çalışmalarında 6 çete cenazesine ulaşıldı. Arama tarama faaliyetlerinde ayrıca 9 kalaşnikov ile 1500 mermisi, 1 B-7 (RPG Roketatar), 4 B7 roketi ile ateşleyicisi (haşve), 1 BKC, 2 intihar yeleği, 4 el bombası, 1 tabanca, 5 katyuşa güllesi de savaşçılar tarafından ele geçirildi.

* Um Serrac Tepesi’nde savaşçıların arama tarama faaliyetleri devam ederken, çatışmalarda öldürülen 14 çete cenazesine ulaşıldı ve çok sayıda silah ve cephane ele geçirildi

* Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da bölgede 6 hedefi bombardımana tuttu. Bombardıman sonucunda 12 çete öldürülürken çetelere ait 2 motorsiklet de imha edildi.

* Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, Minbiç’in 13 km doğusunda bulunan Ebû Qelqel kasabasını DAIŞ  çetelerinden temizleyererek özgürleştirdi. Böylelikle, Minbiç ve Rakka arasındaki stratejik yol  tamamen kontrol altına alındı.

* Ebû Qelqel kasabası DAİŞ çetelerinin Tişrin Barajı’na dönük saldırılar düzenlediği yer olması ve  çetelerin büyük bir lojistik merkezi olması sebebiyle önem taşıyor.

* Ebû Qelqel kasabasında yapılan arama tarama faaliyetleri kapsamında çetelere ait gizlenmiş çok sayıda ağır silah Minbiç Askeri Meclisi savaşçılarının eline geçti.

* Minbiç Askeri Meclisi, Tişrîn ve Qaraqozax cephelerinde 4 köyü daha DAIŞ çetelerinin işgalinden kurtararak özgürleştirdi.

* Minbiç Askeri Meclisi’nin yaşamını yitiren Minbiç Askeri Meclisi üyesi ve Şems El Şemal komutanı Faysal Ebu Leyla’nın anısına yazılı açıklama yaparak Ebû Leyla’ya vefa borcu olarak Minbiç’in Özgürleştirme hamlesinin bundan sonra ‘Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla’ adıyla sürdüreceklerini duyurdu.

* Mınbiç Askeri Meclisi’nin yazılı açıklama yaparak ‘Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla’ adıyla sürdüreceklerini açıklaması ardından savaşçılar DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurdu. Qeraqozaq Cephesi’nde saat 19.00’da Xirbit Til Hisan, Mele Sead ve Safiya köylerini çetelerden temizledi.

* Tişrîn cephesinde de Minbic Askeri Meclisi güçleri aynı saatlerde Qer’a köyünü çetelerden temizleyerek DAIŞ işgaline son verdi.

* Bu köylerin de çetelerden kurtarılmasıyla Qaraqozax cephesinden Minbiç merkezine 8 km, Tişrîn cephesinden ise 4 - 6 km’lik bir mesafe kaldı.

DAİŞ ÇETELERİNDEN KURTARILAN SİVİLLER GÜVENLİ ALANLARA TAŞINDI

Minbiç Askeri Meclisi savaşçıları, özgürleştirme hamlesi operasyonları esnasında  sivilleri güvenlikli alanlara taşıyor.

Minbiç özgürleştirme hamlesi başlatıldıktan bu yana onlarca köy ve mezrayı DAİŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirildi. Bölgede yaşanan ağır çatışmalardan sivilleri korumak için  Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, köylüleri  daha güvenli alanlara taşıdı.

DAİŞ çetelerinin mayınlardan dolayı sivillere zarar gelmemesi için mayınlar temizlendikten sonra köylüler de  tekrardan yaşam alanlarına aktarılıyor. Köylerine tekrardan kavuşan köylüler Mınbiç Askeri Meclisi savaşçılarına teşekkür ediyor ve mutluluklarını dile getiriyor.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK YÖNETİMİNDEN ÖZGÜRLEŞEN KÖYLERE ZİYARET

Minbiç Askeri Meclisi tarafından özgürleştirilen Qebir Êmo köyü Demokratik Özerklik yönetimi tarafından ziyaret edildi.

Kobané Kantonu Demokratik Özerklik yönetiminden bir heyet Fırat’ın batısında bulunan, Minbiç Askeri Meclisi tarafından özgürleştirilen Qereqozaq köprüsünün 4 km batısında yer alan Qebir Êmo köyünü ziyaret ederek halkla bir araya geldi.

Heyette Dışişleri Konseyi Îbrahîm Kurdo, Halk Belediyesi Eşbaşkanı Zehra Berkel ve Yürütme Meclisine Bağlı Yasama bürosu üyesi Şahîn El Elî ve Mihemed Nûr yer aldı. Köy halkı heyeti büyük bir coşkuyla köyün girişinde karşıladı.

MINBİÇ ASKERİ MECLİS ÜYESİ EBU LEYLA ÖLÜMSÜZLEŞTİ

1 Haziran 2016’da startı verilen Minbiç’i özgürleştirme hamlesine komuta eden Faysal Ebu Leyla, 3 Haziran günü Xefiet Ebû Qelqel köyünde, bir havan topunun yakınına düşmesi sonucunda ağır yaralanmıştı.

Kafasından aldığı şarapnel parçasıyla ağır yaralanan Ebu Leyla doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

HAMLE ‘KOMUTAN ŞEHİT FAYSAL EBÛ LEYLA‘ ADI İLE DEVAM EDECEK

Minbiç Askeri Meclisi, yaşamını yitiren komutan Faysal Ebû Leyla’nın anılarına vefa gereği Minbiç’i özgürleştirme hamlesinin ‘Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla’ adıyla devam edeceğini duyurdu.

Minbiç Askeri Meclisi yazılı bir açıklama yaparak, sabah saatlerinde yaşamını yitiren komutan Faysal Ebû Leyla’nın anılarına vefa gereği Minbiç’i özgürleştirme hamlesine ‘Komutan Şehit Faysal Ebu Leyla’ adıyla devam edeceklerini açıkladı.

Açıklamada ‘ Savaşçılarımızın ilerleyerek çeteleri Suriye’den kovduğu bir süreçte, büyük komutanlarımız kutsal kanlarıyla kahramanlık destanları yazmaktadırlar.

Bu en değerli ilerleyişte kahramanlarımız şehadet kapılarını aralamaktadır. Onlar tarihe adlarını altın harflerle yazdırarak, anılarını gönüllere nakşetmişlerdir. Direniş mücadelemizde sönmeyen yolumuzun yegane aydınlatıcıları olmuşlardır.

Biz de Onların amaç ve hedefleri doğrultusunda yürüyerek topraklarımızdan çeteleri temizliyor ve  yenilgiye uğratıyoruz. ‘ denildi.

KOMUTAN EBÛ LEYLA KOBANÊ DİRENİŞİNİN SEMBOLLERİNDENDİ

Mınbiç Askeri Meclisi, komutan Faysal Ebû Leyla’nın halkını savunmak için silahına alarak iktidarcı Baas rejimine karşı ilk başkaldıranlardan olduğunu, Ebû Leyla’nın Halep’te devrimci güçlerin komutanlığını yaparak rejime karşı savaştığını belirtti.

‘Ebû Leyla Minbic, Cerablûs, Bab, Tişrînê barajı ve Kobanê’de DAIŞ çetelerine karşı kahramanca savaşmıştır. ‘ diyen Mınbiç Askeri Meclisi, Ebû Leyla’nın tarihi Kobané direnişine aktif katılarak, efsanevi direnişin sembollerinden olduğuna dikkat çekti.