GÖRÜNTÜLÜ

Mınbiç köylüleri: Çocuklarımız bizi DAİŞ çetelerinden kurtardı

Mınbiç ve çevresindeki halkın yoğun talebi üzerine özgürleştirme hamlesi başlatarak DAİŞ çetelerinin işgalini bir bir kırmaya başlayan Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları Mınbiç köylüleri tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor.

Mınbiç ve çevresindeki halkın yoğun talebi üzerine özgürleştirme hamlesi başlatarak DAİŞ çetelerinin işgalini bir bir kırmaya başlayan Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları Mınbiç köylüleri tarafından büyük bir sevinç ile karşılanıyor.

Mınbiç Askeri Meclisi’nin Mınbiç ve çevresindeki halkın yoğun talebi üzerine 1 Haziran 2016 günü başlattığı ‘Mınbiç’i özgürleştirme hamlesi’ tüm hızıyla sürüyor.

Mınbiç Askeri Meclis savaşçılarının özgürleştirmeye başladığı köy ve mezralarda yaşayan halk bölgenin DAİŞ çetelerinden arındırılması ardından normal hayata dönmeye başladı.

Köylüler Mınbiç Askeri Meclis savaşçılarının kendi çocukları olduğunun altını çizerek “Çocuklarımız bizi DAİŞ çetelerinden kurtardı” dedi.

Tışrin barajının kuzey batısında yer alan Halûle, Til Eriş ve Sikawiyê bölgesi köylüleri DAİŞ çetelerinin kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını ve bu yolla köyden kaçtıklarını, kaçanlardan bir kısım çete üyesinin ise Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları tarafından etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Tışrin Barajı’nın kuzey batısında yer alan Halûle, Til Eriş ve Sikawiyê köylerinin Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları tarafından özgürleştirilmesi ardından savaşçılar köylerdeki yaşamın normale dönmesi için yoğun bir çaba harcıyor.

Mınbiç Askeri Meclisi’ne bağlı uzman ekipler tarafından DAİŞ çetelerinin köyler de ve çevresinde döşedikleri mayınları temizleme çalışması yürütüyor. Savaşçılar ise DAİŞ çetelerinin evlere tuzakladığı patlıyıcıları tespit ederek köyleri daha güvenli bir hale getirmeye çalışıyor.

DAİŞ çetelerinin her şeylerini talan ettiğini, dolayısıyla yaşam ihtiyaçlarının olduğunu belirtten köylülerin yardımına Mınbiç Askeri Meclis savaşçıları bir kez daha koşarak, 50 derece üzerinde seyreden sıcak altında köylerde yaşayan halkın yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor.

Savaşçılar köylülerin su, yemek vb. yaşamsal ihtiyaçlarını karşılıyor. Sağlık ekipleri de acil ve bakıma muhtaç köylülere de sağlık hizmeti sunuyor.

Köylüler savaşçıların yaşamsal ihtiyaçlarını özellikle de 50 derece üstünde seyreden sıcak altında su ihtiyaçlarını karşıladıkları için memnuniyetlerini dile getirerek, DAİŞ çetelerinin zulmünden, baskısından kurtarıldıkları için savaşçılara teşekkür ediyor. 

...