Mınbiç özgürleştirme hamlesinden notlar

Mınbiç Askeri Meclisi, bölgeyi DAIŞ çetelerinden temizlemek amacıyla geniş çaplı bir özgürleştirme hamlesi başlattı. Hamle kapsamında Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları ilerleyişini sürdürüyor.

Mınbiç’i Özgürleştirme Operasyonu’nda yer alan savaşçılar, iki kol halinde Mınbiç’e doğru ilerleyişini sürdürüyor. Savaşçılar, topraklarını DAIŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştirecekleri için keyifli.

Mınbiç Askeri Meclisi, 2014 yılından bu yana DAIŞ çetelerinin işgali altındaki Mınbiç’i özgürleştirmek amacıyla operasyon başlattı.

2 kol halinde başlayan hamlenin ilk kolu Rojava (Tışrîn) Barajı’nın batısındaki Xirbet Zemala köyü tarafından; ikinci kolu ise Sacur suyunun Hac Elo ve Hemam Zeğir (Küçük) köyleri yönünden harekete geçti. Özgürleştirme hamlesinin diğer kolu ise Qereqozak cephesinden harekete geçti.

* Özgürleştirme hamlesi kapsamında harekete geçen Mınbiç Askeri Meclis savaşçıları Tışrin barajının günebatısında yer alan Mustefa Hemadê köyü ve etrafındaki stratejik tepeleri denetim almak için yola koyuldular.

* Kolların işleyişini durdurmak isteyen DAİŞ çeteleri, havanlarla ve füzelerle Mınbiç Askeri Meclisi savaşçılarına saldırmaya başladı.  Saldırılara cevaben operasyonun birinci kolu Mustefa Hemadê köyü etrafındaki çete noktalarını ağır silahlarla vurdu.

* Fakat çetelerin tüm çabalarına rağmen savaşçılar, önemli birçok noktada kontrol sağladı. Mustefa Hemadê köyünde yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülürken, çetelere ait çok sayıda silah ve cephane de savaşçılar tarafından ele geçirildi.

* Operasyonun her iki kolu da, 10 km’lik bir alanda ilerleme sağlayarak çok sayıda stratejik noktayı çetelerden temizledi.

* Operasyonun birinci kolu, Tışrin Barajı kuzeyinde yer alan Halûl, Til Eriş ve Sikawiyê köylerini kuşatmaya alması ardından ağır silahlarla vurdu.

* DAİŞ çeteleri, Mınbiç Askeri Meclisi savaşçılarının ilerleyişini durdurmak amacıyla Fırat Nehri üstündeki köprüleri patlatmıştı. Savaşçılar ise, küçük botlarla Fırat Nehri’ni geçti.

* Küçük botlarla Fırat Nehri’ni geçen Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları, El Şamiye ve Girê Xwedê Dağları olarak bilinen bölgeyi DAİŞ çetelerinden temizledi. Savaşçılar yüksek bir moral düzeyi ile ilerleyişini sürdürüyor.

* Mınbiç Askeri Meclisi’nden ağır darbe alan DAIŞ çeteleri farklı yöntemler devreye sokuyor. DAIŞ çeteleri savaş uçakları ve keşif uçaklarından korunmak için ateş yakıyor, arazileri ateşe veriyor ve lastik duman çıkarıyor.

* 1 Haziran’da başlatılan Mınbiç bölgesini kurtarma operasyonu kapsamında Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları Xirbet Rûs köyünü özgürleştirdi. Tışrîn Barajı’nın güney batısında yer alan Xirbet Rûs köyünde çıkan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü. Bunlardan 15 çete cenazesi Mınbiç Askeri Meclisi savaşçılarının eline geçti. Öte yandan çetelere ait çok sayıda askeri malzeme savaşçıların eline geçti.

* Mınbiç Askeri Meclisi özgürleştirme hamlesi kapsamında Fırat nehrinin batısındaki 2 köyü daha, DAIŞ çetelerinden temizlenerek özgürleştirdi. Mınbiç Askeri Meclisi’ne bağlı savaşçılar, QSD güçlerinin de desteğiyle saat 18.25 dolaylarında Fırat nehrinin 10 km batısındaki Xirbet El Eşra ile 3 km ötesindeki Wexfiye Ebu Qelqel köylerini özgürleştirdi.

MINBİÇ’İN ÇOCUKLARI: HALKIMIZ ÖZGÜRLEŞECEK!

Mınbiç Askeri Meclisi çatısı altında yer alan bileşenlerden savaşçılarda kentteki DAIŞ çete işgalinin kırılacağını, Mınbiç’in çocukları olarak halkları kurtaracaklarını ifade etti.

Arap, Kürt, Türkmen ve Çerkes halklarından olan savaşçılar olarak tek hedeflerinin DAIŞ çeteleri ve Mınbiç halkının kanına elini bulaştırmış kişiler olacağını söyledi.

Mınbiç Askeri Meclisi savaşçıları özellikle de Minbiç’li genç kadın ve erkekleri Mınbiç Askeri Meclisi saflarına katılmaya ve DAIŞ çetelerine karşı savaşmaya çağırdı.