GÖRÜNTÜLÜ

Minbic’te çatışmalar ev ev, sokak sokak yoğunlaşarak sürüyor

Minbic kent merkezinin güney yakasında Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ve DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalar ev ev, sokak sokak sürüyor.

Minbic Askeri Meclisi’nin başlattığı “Minbic’i özgürleştirme hamlesi -Şehit Komutan Faysal Ebû Leyla hamlesi’ 29. gününde devam ediyor. Kent merkezinin güney yakasında Minbic Asker Meclis savaşçıları ve DAİŞ çeteleri arasında ev ev, sokak sokak, çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar, Minbic Askeri Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde özgürleştirilen buğday silolarına 250 metre uzaklıktaki sokaklarda yoğunlaştı.

Çetelerin üstlendiği alanlara yönelik uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları da bombardımanını sürdürüyor. Koalisyona bağlı savaş uçakları dün gece çetelerin üstlendiği bir evi ve cephane deposunu bombaladı.

Minbic Askeri Meclis savaşçıları karşısında büyük bir yenilgi yaşayan DAİŞ çeteleri dün gece bomba yüklü iki araçla saldırı girişiminde bulundu. Ancak saldırı girişimi savaşçılar tarafından boşa çıkarıldı.

Kentin doğu ve batı yakasında da Minbic Askeri Meclisi savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanılor. Çetelerin yaptığı yoğun mayınlamadan dolayı, Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının ilerleyişi kontrollü bir şekilde sürüyor.