Minbic'te Türk devleti protesto edildi

Minbic Sivil Meclisi üyeleri, Türk devletinin Şehba ve Efrîn'e saldırılarını protesto etti.

Minbic Sivil Meclisi, Türk devletinin Şehba ve Efrîn kantonuna yönelik işgalci saldırılarını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Meclis binası önünde okunan basın metnini, Minbic Sivil Meclisi Eş Başkanı Sozdar Xalid okudu.
Xalid, Kuzey Suriye halkının, Ortadoğu ve Suriye krizindeki direnişine dikkati çekerek "Kuzey Suriye halkı Ortadoğu genelinde ve Suriye’de yürütülen bu savaş karşısında ayakta kalacaktır" dedi.

'SİSTEMİMİZ HERKESİ KUCAKLADIĞI İÇİN SALDIRIYORLAR'

Açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

“Demokratik Özerklik ve Demokratik Federal Sistem, Kuzey Suriye’de yaşayan bütün halkları ve dinleri kucaklayan bir deneyim olmuştur. Bu projeler bölgedeki ortak yaşam ve kardeşlik kültürünü güvence altına alan projeler olduğunu ispatlamıştır. Ancak anti-demokratik güçlerin Şehba ve Efrîn kantonuna yönelik saldırıları devam etmektedir. Son olarak Xezawiyê köyüne yönelik saldırıda da çok sayıda sivil yaşamını yitirmiştir. Bu saldırıların amacı, kirli siyasetlerini bölgede yürütmek isteyenlere karşı direnen halkımızın iradesini zayıflatmak için yapılmıştır.”
Minbic Sivil Meclisi olarak, Kuzey Suriye’ye yönelik saldırıları kınıyoruz. Uluslararası kuruluşlara, Kuzey Suriye halklarına destek olmaları ve saldırılara karşı durmaları çağrısında bulunuyoruz.”