Minbic Yürütme Meclisi ilan edildi

Minbic Sivil Meclisi, bugün düzenlediği toplantısıyla Minbic Yürütme Meclisi ilan etti.

Minbic Sivil Meclis Toplantısı sona erdi. Toplantıdan sonra ise Sonuç bildirgesi açıklandı.

Suriye krizinin 7’inci yılına girerken, bölgede ölümlerin ve talanların devam ettiği vurgulanan sonuç bildirgesinde, “Uluslararası güçlerin krize karşı çözüm üretmesi konusunda hiçbir inanç kalmamıştır. Terörist gruplar ve Baas rejimi iktidarının uygulamaları sonucunda yüzbinlerce sivil katledilmiş, Suriye’nin birçok kent yakıp yıkılmıştır.

Krizin ortaya çıkmasıyla beraber çete grupları bu topraklara giriş yapmış, Suriye halkının çıkarlarına karşı kendi planlarını devreye koymuştur. Suriye uluslararası ve bölgesel güçlerin savaş alanına dönmüştür. Yaşanan bu trajedi ve kriz ortamından kurtulmanın tek yolu demokratik ve anti-merkeziyetçi bir Suriye inşasıdır” denildi.

Suriye krizinin ilk günlerinden itibaren Minbic halkının özgürlüğü için mücadele ettiği vurgulanan sonuç bildirgesinde şunlara yer verildi: “21 Ocak 2014’te kent, DAIŞ çeteleri tarafından işgal edilmiş ve halka katliam, kaçırma, talan ve yıkım her türlü zulmü uygulamıştır. Minbic Sivil Meclisi 5 Nisan 2016’da halkın talebi üzerine kuruluşunu ilan etti. 12 Ağustos 2016 günü kurtarılmasının ardından kent, Minbic sivil Meclisi tarafından ortak yaşam ilkeleri temelinde yönetildi.

Minbic Sivil Meclisi bütün kıt imkanlara rağmen kent halkının örgütlenme çalışmalarını yürütmüş; okul, sağlık merkezi, Toplumsal Adalet Merkezi, kurumlar, Halk Belediyesi, savunma, hizmet ve yeniden inşa komiteleri oluşturmuş ve her kurumda eşbaşkanlık sistemini geliştirmiştir. Bununla beraber meclisin genişletilmesi için çalışılmış, kentte yaşayan Kürt, Arap, Türkmen, Çerkez ve Çeçen halklarının da yer alması sağlanmak istenmiştir. Demokrasi, halkların kardeşliği ve ortak yaşam temellerine dayanarak bütün inanç, mezhep ve kültürlerin hakları güvenceye alınmış, egemen sistemlerin parçalayıcı zihniyeti ters yüz edilmiştir.

Suriye kendi ekonomisi ve yer altı-yer üstü zenginlikleriyle onurlu bir yaşamı yaratılabilir. Minbic Sivil Meclisi olarak başlıca görevimiz ülkemizi, içinde bulunduğu trajediden kurtarmak ve bölge halkının umutlarını yerine getirmektir. Suriye krizi iç müzakere ve diyalogla çözülür. Bütün QSD ve Minbic Askeri Meclisi güçlerine, kentimizi DAIŞ çetelerinden kurtardıkları için teşekkür ediyoruz.”

Sonuç bildirgesinin açıklanması ardından, 15 üyeden oluşan Minbic Yürütme Meclisi ilan edildi.