MLKP, Kobanê Zaferi'ni kutladı

MLKP/Rojava, Kobanê Zaferi'nin yıl dönümünü kutladı.

MLKP/Rojava, Kobanê Zaferi'nin yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Sömürgeci faşist Türk devletinin sınırsız desteğiyle gerici faşist DAİŞ çetesi tarafından Kobanê alçakça saldırıya uğradı ve kuşatmaya alındı. Kürt ulusal özgürlük güçleri, partimiz savaşçıları, devrimciler, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen halkımızın dostları yürekli ve vicdanlı olanlar, katiller sürüsüne karşı tarihi direniş yarattılar. Kürt halkımıza, Ortadoğu halklarına, dinlere-mezheplere, inançlara, kadına ve bütün insani değerlere karşı yapılan faşist, gerici, dinci kuşatma; ezilenlerin tarihin asla unutamayacağı fedai ruh ve kahramanlığıyla yanıtlandı. Kobanê Zaferi, DAİŞ’in yenilgilerinin başlangıcı olurken, ezilen halklara yeni bir yaşam için umut oldu. 

Kobanê zaferimiz Ortadoğu’da siyasal dengeleri değiştirdi. Eğer bugün Rojava Devrimi'nin öncüleri dünya halklarınca benimseniyor ve destekleniyorsa, bazı devletler ilişkiler kurmaya çalışıyorlarsa; bunda, Kobanê direnişinin payı büyüktür. Çünkü Kobanê, Rojava Devrimi'nin yenilmezliğini ilan etmiştir.

Bu onurlu zaferin elde edilmesinde başta Bakur Kürdistan halkımızın emeği, can feda tutumu asla unutulmayacaktır. Devrimcilerin, komünistlerin, kadınların, gençlerin direnişteki payı asla unutulmayacaktır. Dünyanın dört bir yanından koşup gelen ve onlarca şehit veren enternasyonallerin varlığı asla unutulmayacaktır.

Kobanê zaferimiz, direnen ve savaşan kadının, kadın düşmanı AKP-DAİŞ çetesine karşı indirmiş olduğu en büyük darbedir. Kobanê zaferi, ırkçı-dinci-faşist barbarlığa karşı indirilmiş en büyük darbedir. Kobanê zaferi halkları düşmanlaştıran şoven politikalara, Ortadoğu’da sömürgeci, soykırımcı, despotik diktatörlere karşı verilmiş güçlü devrimci bir yanıttır."