Musul'da bir cami daha DAİŞ'ten kurtarıldı

Irak ordusu Eski Musul'da  Bilali Hebeş camisini DAİŞ çetelerinden temizledi. 

Irak ordu güçleri, Musul'da DAİŞ çetelerine karşı temizlik operasyonlarına devam ediyor. Kentin batı yakasındaki Eski Musul bölgesinde dar bir alanda devam eden operasyonlarda Necefî mahallesi yakınlarında bulunan Bilali Hebeş camisinin çetelerden temizlendiği açıklandı. 

Yazılı açıklama yapan Irak polisi, bölgenin tamamen kontrol altında alınması için Irak ordusunun kentin güney bölgesine doğru operasyonları genişlettiği belirtti. 

29 Haziran günü Irak Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada Musul operasyonunun tamamlandığı iddia edilmişti. Irak Başbakanı Haydar El Ebadî de açıklama yapmak için kente gitmişti. Ancak, daha sonra operasyonun biraz daha süreceği belirtilmişti. 

Irak ordusunu, DAİŞ çetelerinin 10 Haziran 2014 tarihinde işgal ettiği Musul'u kurtarmak için 17 Ekim 2016 tarihinden beri operasyonlarını sürdürüyor. 

Edinilen bilgilere göre Irak ordusu, kentin işgal edildiği 10 Haziran tarihinde kurtardığını ilan etmek istiyordu. Ancak bu olmayınca gözler 28 Haziran tarihine çevrildi. 28 Haziran 2014 tarihinde DAİŞ çetebaşı Ebubekir El Bağdadi El Nuri Camii'nde "hilafet" ilan etmişti. Fakat Musul'un kurtarıldığı ilanı her iki tarihe de ulaşmadı.