Nöbet eylemcileri: Faşizmi afakanlar basacak

HDP’li milletvekilleri nöbet eyleminin 4. gününde de gürültü eylemini sürdürdü. HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, “Direnişimiz karşısında faşist rejimi afakanlar basacak” dedi.

HDP, milletvekillerinin Amed’de başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti 4. gününde nöbet eylemi ile birlikte gerçekleştirilen gürültü eylemleri de devam etti. Eylemin 4. gününde HDP milletvekili ve meclis idare amiri Sırrı Süreyya Önder de gürültü nöbet eyleminin gerçekleştiği Ekin Ceren Parkı’na gelerek gürültü eyleminde yer aldı. Kaşık ve sert cisimlerle polisin kurduğu barikatlara vurarak gürültü çıkaran HDP’li vekiller daha sonra açıklama yaptı.

‘DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’IN MESAJLARI OKUNACAK’

Açıklama da konuşan nöbet eylemi direnişçisi, HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Amed’den bütün Türkiye halklarına, yüreği barıştan ve özgürlükten yana çarpan bütün insanlara bin selam gönderdiklerini belirten Yıldırım, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne, tutuklu bulunan Eş Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş’ın gönderdiği mesajların yarın saat 11.00’da kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

‘FAŞİZMİ AFAKANLAR BASACAK’

Uzun erimli bir mücadele sürecinin mütevazi, küçük bir ilk adımını attıklarını anımsatan Yıldırım, “Eğer bu küçük ilk adımımız bu despotik rejimi bu kadar korkutup ürküttüyse açık söyleyelim; bundan sonraki adımlar da onları afakanlar basacak” dedi.

“Hz. Peygamberin söylediği üzere, küfür devam eden zulüm devam etmez” diyen Yıldırım, zulümle abad olanın sonunun berbad olduğunu anımsatarak, hakikat, vicdan ve ahlaktan yolunu ayıranların işinin zor olduğuna dikkat çekti.

‘AKP, ÜLKEYİ YÖNETME EHLİYETİNİ YİTİRDİ’

Nöbet eylemi ile attıkları mütevazi adım ile etraflarına yüzlerce çelik bariyer, onlarca zırhlı araç ve binlerce polis gücünü yığan korkunun bu ülkeyi yönetenlerin, ülkeyi yönetme ehliyetini yitirdiğinin kanıtı olduğunu ifade eden Yıldırım, demokratik bir hak arama yöntemine bu şekilde orantısız, aşırı güvenlikçi politika ile cevap verenlerin bu ülkeyi yönetmelerinin oldukça zor olduğunun altını çizdi.

‘KENDİNİZE GÜVENİNİZ VARSA BARİKATLARI KALDIRIRSINIZ’

Haklı olan hiçbir halkın kaybetmediğine de vurgu yapan Yıldırım, bundan daha az hazırlığı olan halkların küçük dokunuşlarının onlara kalıcı, onurlu bir toplumsal barış ve eksiksiz bir özgürlük getirebilmişken arkalarında 40 yıllık halk mücadelesinin deneyimi ile mutlaka kazanacaklarını söyledi.

“Halkın bizimle kurduğu gönül bağını sorgulama densizliğine düşenler barikatlarını kaldırsınlar da halkın tercihini görsünler” diye devam eden Yıldırım şöyle söyle seslendi: “Barikatlarınızı kaldırın da halkın vekillerini, temsilcilerini nasıl sahiplendiğini görün. Halkın bize olan ilgisizliğini görsünler.”

‘HALK REFERANDUMDA CEVABINI VERMİŞTİ’

Referandum sonuçlarını da hatırlatan Yıldırım, o dönemde de AKP’nin “Halk bunların arkasında değil” şeklinde yaptığı kirli politikanın 16 Nisan’da sandığa gömüldüğünü aktardı. OHAL’ler, hileler, manipülasyonlar, geçersiz oy pusulaları ve boğazına kadar batmış bir sürü dolapla referandumu geçirenlerin sonunun belli olduğuna işaret eden Yıldırım, gönlü barıştan yana olanların, yürekleri özgürlükten yana çarpanların dünyanın neresinde olursa olsun kazanacağından hiç şüpheleri olmadığını ifade etti.

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Yıldırım, demokratik siyaset ile kendilerini yenemeyenler, sandıkta baş edemeyenler, meşru yöntemleri ile kendilerine üstün gelemeyenlerin kolluk ve yargı ile karşılarına çıktığını belirten Yıldırım, mutlaka kazanacaklarını söyledi. Hakkın ve halkın yolunda olanların yenilmeyeceğini anımsatan Yıldırım, kimsenin hakkı olana el koymadıklarını bu yüzden vekilliğin kendilerine analarının ak sütü gibi helal olduğunun altını çizdi. Vekilliği düşürülen Yüksekdağ, Sarıyıldız, Hezer ve Aydoğan’ın halkının vekili olduğunu ve meşru olduğuna da değinen Yıldırım, meşru olmayanların bu vekilliği düşüren iktidar olduğunu ve mutlaka yenileceklerini dile getirdi.

TUTSAKLARA SELAM

Başta Eş Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş olmak üzere tüm tutsaklara selamlarını ileten Yıldırım, “özgürlük tutsaklarına binlerce selam olsun” diye belirtti.