Nusaybin'de '20'ye yakın kişiyi katledip yaktılar' iddiası

Nusaybin'de 31 Mayıs gecesi 20'ye yakın kişinin infaz edilip yakıldığı iddia edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, YPS güçlerinin geri çekildiklerini açıklamasına rağmen devlet güçlerince mahalleler bombalanmaya devam ederken, önemli bir iddia daha gündeme geldi.
DİHA'nın haberine göre; bir kaynak, 31 Mayıs Salı gecesi Yeni Mahalle ile Qamişlo kenti sınırında 20'ye yakın kişinin devlet güçlerince infaz edildiğini bildirdi. Söz konusu kaynağın aktardığı bilgilere göre, ilçedeki zırhlı araçlardan ardı ardına yapılan "teslim olun" anonslarının ardından gece saat 22.00 sıralarında bir zırhlı aracın eşlik ettiği 4 ambulans sınır hattında yer alan Yeni Mezarlık mevkiine geldi.
Sınır hattına gelen bu ambulansların kapılarının açılmasıyla birlikte içlerinde bulunan 20'ye yakın kişi araçlardan indirilerek 3 gruba ayrıldı. O anlarda ise yine biri zırhlı, diğeri sivil iki araç sınır hattındaki bu araçların yanına geldi. Bir süre sonra ise sivil araç bölgeden uzaklaştı. Görgü tanığının anlatımına göre, bu araç uzaklaşır uzaklaşmaz 3 gruba ayrılan kişiler taranarak infaz edildi. 

'CENAZELERİ ÜST ÜSTE KOYUP YAKTILAR!'

Görgü tanığı, o esnada ambulanslardan birinin farlarının açık olması nedeniyle gerçekleştirilen infazı net bir şekilde gördüğünü aktardı. Tanık, infaz anında polislerden birinin ambulans şoförüne "Işıkları kapat, aptal mısın sen?" diye bağırdığını da anlattı.
Görgü tanığı, "Sonra da cesetleri üst üste atıp yaktılar. Bunu görebileceğimizi düşünmüş olabilecekler ki şüphelenip 'içeri girin' diye bağırıyorlardı. Sonra da bulunduğumuz yöne bomba atar attılar. Sabaha kadar sokaklarımız bombalandı. Zırhlı araç da sabaha kadar o bölgede nöbet tuttu" diye konuştu.
Başka bir zırhlı aracın ise bu kez sabah saatlerinde aynı bölgeye gelerek kalan delilleri de ateşe verdiği öğrenildi.
Kuşatma altındaki ilçeden başka kaynaklar da söz konusu anlatımları doğrulayan bilgiler verdi.