Nusaybin’de 6 özel harekatçı öldürüldü, çok sayıda yaralı var

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de devam eden çatışma ve eylemlerde en az 6 özel harekatçının öldürüldüğünü açıkladı.

YPS açıklamasında, çok sayıda özel harekatçının yaralandığını ve çok sayıda zırhlı aracın ise darbelendiğini duyurdu.

YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak ve Nusaybin’deki çatışmalarda yaşamını yitiren 4 savaşçının kimlik bilgilerini de açıkladı.

Açıklamada, Türk devletinin Nusaybin’de karadan füze rampası yerleştirmeye başladığını da belirti.

YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin’deki çatışma ve eylemlere ilişkin şu bilgiler yer aldı:

11 Mayıs günü Alika mahallesinde 1 kobra zırhlı araçla birlikte gelen 1 kepçe, evleri yıkmak isterken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Darbe alan zırhlı araçlar geri çekilmişlerdir. Aynı gün saat 13.00 ila 14.00 arası saray çeteleri mahalleye girmek isterken birimlerimizin yaptığı eylemde 1 kepçe darbelenmiş ve düşman geri çekilmek durumunda kalmıştır.

11 Mayıs günü Çaxçax yolu üzerinde birimlerimiz 1 kobra zırhlı aracı vurarak darbelemiştir. Burada ölü ve yaralıları var ancak sayısı netleştirilememiştir. Aynı gün suikastçı bir saray çetesi birimlerimiz yaptığı atışlar sonucunda öldürülmüştür. Aynı gün 1 kepçe araç da Alika mahallesinde darbelenmiştir. Ayrıca Şehit  Gelhat mahallesine girmeye çalışan 1 ejder zırhlı araç imha edilirken 1 tank da darbelenmiştir.

12 Mayıs günü Alika mahalesinde kobra zırhlı araçtan inen 2 Özel Harekatçı birimlerimiz tarafından vurularak öldürülmüştür. Aynı gün Şehit Gelhat mahallesinde 1 panzer birimlerimiz tarafından darbelenmiştir. Aynı gün saat 16.30'da Alika mahallesinde 1 kepçe ve 1 zırhlı araç darbelenmiştir. Yine aynı gün Alika mahallesinde saray çeteleri bir eve yerleşmek isterken birimlerimizin yaptığı eylem sonucunda 3'ü PÖH 3'ü de JÖH olmak üzere 6 saray çetesi öldürülmüştür.

12 Mayıs günü bir eve daha yerleşmek isteyen saray çetelerine yapılan sabotaj eyleminde bina üzerlerine yıkılmış, yıkılan yere çeteler de zırhlı araçtan indikleri esnada birimlerimiz tarafından vurulmuştur. Buradaki ölü ve yaralıları çok olmakla birlikte ayrıntıları daha sonra açıklanacaktır.

14 Mayıs günü Weysika tarafında saray çeteleri bir eve konumlanmak istedikleri sırada birimlerimizin el bombaları ile gerçekleştirdikleri eylemde 3 saray çetesi yaralanmıştır.

14 Mayıs günü saat 17:00'de saray çeteleri bir başka eve girmek isterken birimlerimiz 2 koldan çetelerin üzerine gerçekleştirdikleri eylemde 2 saray çetesi yaralanmıştır. Saray çetelerinin yoğun yönelimleri ile beraber şiddetli çatışmalar devam etmektedir.

Saray çeteleri, Mardin Nusaybin'e karadan füze rampası yerleştirmeye başlamışlardır.

Mayıs ayı içinde Nusaybin ve Şırnak’ta şehit düşen özsavunma birlik üyesi arkadaşlarımızı sicil bilgileridir.

Agit Bagok / Mazlum Ok / Amude - Zeynedin / Gıremira doğumlu / 3 Mayıs'ta Nusaybin'de şehit.

Zehra Serhat / Meryem Canpolat / Saniye – Nadir / Van doğumlu / 6 Mayıs'ta Nusaybin Alika mahallesinde şehit.

Rojhat Rengin / Necmettin Doğan / Rafia – M.Şerif / Nusaybin doğumlu / 7 Mayıs'ta Nusaybin Ş. Gelhat mahallesinde şehit.

Önceden açıklanan Arjin adlı üyemizin ayrıntılı sicili: Arjin Cudi / Bişeng İlmez / Sabriye – Hacı / 5 Mayıs'ta Şırnak İsmet Paşa mahallesinde şehit.