Nusaybin’de talan edilen yerler ranta açılıyor!

Devlet saldırılarının ardından hayata geçirilen yıkım sonrası Nusaybin’de 6 mahalle yerle bir edildi. Halkın evlerini müteahhitlere peşkeş çeken bakanlık ise, yıkımın gerçekleştiği alana AVM yapacak.

Nusaybin’de 14 Mart 2016 tarihinde ilan edilen ve geçtiğimiz günlerde kaldırılan yasağın ardından 6 mahalle tamamen yok edildi.

Nusaybin’in en büyük 4 mahallesinde yıkım sonrası TOKİ inşaatı başlarken, sınır mahallesi olan Zeynel Abidin ve Kışla mahallerinde ise henüz bir çalışma yapılmadı. Çatışmaları bahane ederek sağlam kalan evleri de yıkan ve kamulaştırma kararı olmamasına rağmen halktan evlerini alan devlet, yıktığı ve talan ettiği yerleri ranta açıyor. Küçük esnafı ve örgütlü yapısı ile bilinen Nusaybin’de yıkılan evlerin üstüne alışveriş merkezi inşaatına başlayan AKP-MHP, halkın malını müteahhitlere peşkeş çekiyor.

MÜTEAHHİTLERE PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR!

Sadece kepçelerin geçiş izni olduğu bölgeye giremeyen insanların çoğu tellerden atlayarak evlerini kontrole gitmeye devam ediyor. Aylardır devam eden yıkım sonrası inşaatına başlanan TOKİ’ler ise hızla büyümeye devam ediyor. TOKİ’lerden sonra halktan arsalara karşılık imza isteyen bakanlık, halka arsaları karşılığında TOKİ dairesi vaat etti. TOKİ’leri kabul etmeyen halkın evleri için direnişi ise hala devam ediyor.

Özel bir inşaat şirketi tarafından yapımı üstlenilen AVM’nin alt yapı çalışmaları neredeyse sona erdi. Yapılan AVM’yi istemediklerini söyleyen Nusaybin halkı, asıl amacın küçük esnafı bitirmek olduğunu dile getirdi. Halk, “Biz istemiyoruz ama onlar yapıyorlar. Asıl amaç burada insanları pahalı ve yabancı ürünlerin bağımlısı yapmak. Biz yapmalarını istemiyoruz. Yapıldığında Nusaybinliler gitmeyecek. Yaptıkları bu tarz şeylerle gözümüzü boyayamazlar” dedi.