Nusaybin'deki sivillere 'Cehenneme hoş geldiniz' işkencesi

Nusaybin'de tahliye edilen sivillere işkence yapıldığı ortaya çıktı. Medyaya servis edilen görüntülerin ardından sivillere "Cehenneme hoş geldiniz" denilerek saldırıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde tahliye edilen sivillere, kurgu olduğu ortaya çıkan görüntülerden sonra işkence yapıldı. Tahliye edilenlerden edinilen bilgilere göre, siviller mahallelerden çıktıktan sonra Polis Özel Harekat'ın (PÖH) darp ve ağır işkencesine maruz kaldı. Görüntülerdeki göstermelik davranışların ardından sivillere "Cehenneme hoş geldiniz" denilerek işkenceye başlandığı öğrenildi.

HER YERLERİNDE KIRIK VE MORLUKLAR

Siviller, kendilerine zorla ifade imzalatıldığını, işkencenin ardından sağlık raporu için götürüldükleri hastanede de burada çalışanların saldırı ve hakaretlerine uğradıklarını aktardı.
Görüntülerde, gözaltına alınırken birkaçı dışında hiçbirinde yaralanma ve darp izi bulunmuyordu. Ancak gözaltı işleminin ardından tahliye edilenlerin tamamının el, parmak, bacak ve baş kırıklarıyla yine vücutlarında morluklar olduğu görüldü.

'ÖLÜRÜM TÜRKİYEM'İ SÖYLEMESİNİ İSTEDİLER

Öte yandan Koma Sê Bira Müzik Grubu Üyesi Erkan Benli'ye gözaltında işkence yapıldığı belirtildi. Benli'ye zor kullanılarak "Ölürüm Türkiyem" şarkısının söyletilmeye çalışıldığı ve parmaklarının kırıldığı ifade edildi.