‘Önder Apo, dünya halklarının özgürlük umududur’

YBŞ savaşçıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı mücadeleyi yükseltme konusunda halklara çağrıda bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürdistan halkı ve dünya halklarının özgürlük umudu olduğunu belirten YBŞ savaşçıları faşist Türk devletinin uyguladığı 17 yıllık tecride karşı tüm Kürdistan ve dünya halklarına uygulamalara sessiz kalmamaları yönünde çağrıda bulundu. 

‘ÖNDERLİĞİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

Kür Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Êzidîler için önemine dair konuşan bir YBŞ savaşçısı, İmralı işkence sisteminin artık kabul edilemez olduğunu söyledi. Hiçbir düşünce ve felsefenin Öcalan’ınki gibi Êzidî halkının yararına olmadığını söyleyen savaşçı, “Önder Apo’nun paradigması Êzidîlere yeniden güç verdi. Ölüm uykusunda olan Êzidî halkı Önder Apo’nun felsefesiyle yeniden hayat buldu. Önderliğimize faşist Türk devleti tarafından 17 yıldır ağır tecrit ve işkenceler uygulanıyor. Biz Önder Apo’ya uygulanan İmralı işkence sistemini artık hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Önder Apo’nun özgürlüğü için bütün varlığımızla mücadele edeceğiz. Bu temelde başta Êzidî halkı olmak üzere tüm Kürdistan halkını Önderliğimizin özgürlüğü için mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

‘ÖNDER APO’SUZ BİR YAŞAM DÜŞÜNÜLEMEZ’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yaklaşımın kendileri için en hassas çizgi olduğunu vurgulayan Şahin Xanesor ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Êzidî halkı katliamlardan kurtulduysa bu Önder Apo’nun sayesinde olmuştur. Önder Apo Kürt ve dünya halklarının özgürlük umududur. AKP devleti, Kürt halkı ile Önder Apo arasındaki iletişimi kesmek için Önderliğimizi elinde rehin tutuyor. Bu şekilde Kürt halkını teslim almak istiyorlar. Fakat bugün Kürt halkı onlara direnişleriyle cevap oluyor. Bu yüzden Önderliğimizin esaretini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Önder Apo özgürleşmeden bize rahat bir yok. Çünkü bizim için Önder Apo’suz bir yaşam düşünülemez. Bunun için de bütün halkımızı bizimle birlikte mücadeleyi yükseltmeye ve 2017 yılını Önderliğimizin ve Kürdistan’ın özgürlüğüyle taçlandırmaya çağırıyoruz.”

‘TÜRK DEVLETİNİN TUTUMU CEVAPSIZ KALMAYACAK’

Konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın; “Buradan bir çıksam. Êzidî halkının katliamında kimin parmağı varsa onlardan tek tek hesap soracağım” sözleriyle başlayan YBŞ savaşçısı Şengal Tıl Ezer de Öcalan’a karşı uygulanan tecride ilişkin mücadelenin devam edeceğini söyledi: ‘’Eğer bugün Êzidî halkı kendisinin öz savunmasını yaratmışsa ve kendini irade haline getirmişse bu Önder Apo’nun felsefesi ve çabalarıyla olmuştur. Faşist Türk devletinin Önder Apo’ya yaklaşımı bize yaklaşımıdır. Önderliğimizin özgürlüğü, halkımızın ve ezilen halkların özgürlüğü demektir. Türk devletinin Önder Apo üzerindeki uygulamalarına karşı her zamankinden daha güçlü karşı duracağız. Saldırıları bu şekilde durdururuz. Eğer Önderliğimiz üzerindeki tutumu böyle devam ederse Türk devleti bunun cevapsız kalmayacağını bilmelidir. Halkımızla birlikte Önder Apo özgürleşinceye dek alanlarda direnişimiz devam edecektir” diyen Ezer, 2017 yılının Öcalan’ın ve ezilen tüm halkların özgürlük yılı olacağını dile getirdi.