Özgür Gün TV’nin ekranı karartıldı

Özgür Gün TV'ye RTÜK'ün verdiği bir gün süreli yayın durdurma cezası nedeniyle kanalın ekranı karartıldı.

Özgür Gün TV'ye RTÜK'ün verdiği bir gün süreli yayın durdurma cezası nedeniyle kanalın ekranı karartıldı.

Radyo ve Televizyon üst Kurulu'nun (RTÜK), HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü'nün geçtiğimiz 5 Ocak tarihinde telefonla katıldığı Ana Haber bülteninde sarf ettiği sözler gerekçesiyle Özgür Gün TV'ye verilen bir gün süreli yayın durdurma kararı nedeniyle kanalın ekranı karartıldı.

Silopi'de 2 Kürt kadın siyasetçinin katledilmesine ilişkin TV yayınına bağlanan Milletvekili Ferhat Encü'nün sarf ettiği ifadeler konusunda yapılan incelemeler sonucu hazırlanan raporda, 6112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendindeki "Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz." hükmünün ihlal edildiği ileri sürüldü.

Bu ihlal üzerine ise 10 Mart günü toplanan Kurul üyeleri tarafından alınan karar gereği, 6112 sayılı Kanunun 32’nci maddesinin beşinci fıkrasına dayanılarak "1 gün süre ile yayın durdurma" cezası verildi.

Verilen bu ceza ise, bu akşam saat 18.00 itibariyle işleme konularak kanalın ekranları 24 saat süre ile karartıldı.

Hazırlanan rapora göre, Milletvekili Ferhat Encü katıldığı TV yayınında şu ifadeleri kullanmıştı:

".....24 gündür burada bir vahşet uygulanmaktadır. Bu vahşeti uygulayanlar bu topraklarda Kürtlere karşı savaş açmış, doğasına coğrafyasına kültürüne savaş açmış bir zihniyetin katliamcı bir zihniyet dün akşam bu 3 kadın arkadaşımıza bir de daha kimliği belirlenmemiş genç arkadaşımıza yönelik hain pususu daha sonra yaralanıp daha sonra katledilen infaz edilen bir politikada bir noktada duran bir zihniyetle karşı karşıyayız. 24 gündür halkımıza her türlü işkenceyi, her türlü katliamı reva gören ve bu katliamları meşrulaştırma çabası içerisinde olan bir iktidar zihniyeti bir devlet zihniyeti ile karşı karşıyayız-Burada insanlarımızın hem göç ettirilmesine hem de evlerin bombalanıp yağmalanmasına yıkılmasına, insanlarımızın sokak ortasında infaz edilmesinden tutun 7 gün boyunca annemizin sokak ortasında cenazesinin bekletilmesine, 22 gündür hala cenazelerin mahallelerde bekletilmesiyle bu vahşiliğin bu barbarlığın ne derecede olduğunu burada sizin aracılığınızla defalarca dillendirdik. Ne yazık ki 24 gündür bu barbarlığa karşı bu vahşete karşı Silopi halkı direnmektedir. Elinden gelene kadar direnmeyi devam edecektir fakat ne yazık ki bu yoğun saldırılar tankıyla topuyla ve tüm savaş argüman ortaya koyarak savaşsa tamamen savaş hukukunu çiğneyen herhangi bir insani değeri taşımı bir zihniyetle bir DAİŞ'vari bir çeteyle karşı karşıya kaldığımızı buradan ifade etmek istiyorum."