PKK Mayıs ayı şehitlerini andı

PKK açıklamasında, ‘’partimiz, 40. şehitler yılını Apocu çizgide en büyük direniş ve zafer yılı yaparak, kahraman şehitlerimizin anısına sahip çıkarak amaçlarını başarma kararlılığının zirvesindedir’’ denildi.

PKK Yürütme Komitesi, Mayıs ayında yaşamını yitiren Kürdistan ve Türkiyeli devrimcileri andı.

‘’Şahadetinin 39. yıldönümünde ilk büyük Apocu militan Haki Karer yoldaş şahsında tüm özgürlük mücadelesi şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz’’ diyen PKK, Haki Karer’in, hem PKK’nin kuruluşuna vesile olduğunu, hem de Mayıs ayının Kürdistan şehitler ayı olarak ilan edilmesine vesile olduğu belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, Haki Karer, İbrahim Kaypakkaya, Halil Çavgun, Dörtler şahsında tüm ‘Devrim Şehitlerini’ andı.

PKK açıklamasında, ‘’partimiz, 40. şehitler yılını Apocu çizgide en büyük direniş ve zafer yılı yaparak, kahraman şehitlerimizin anısına sahip çıkarak amaçlarını başarma kararlılığının zirvesindedir’’ denildi.

İBRAHİM KAYPAKKAYA ANILDI

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında, ‘’Bugün vesilesiyle darbeci faşist zihniyete karşı direniş mücadelesini yükseltme kararlılığıyla Kürdistan dağlarında gerillacılık yapmaya yönelen ve 18 Mayıs 1973 tarihinde Amed zindanında işkenceyle katledilen büyük devrimci İbrahim Kaypakkaya’yı saygıyla anıyoruz’’ denildi.

Açıklama şöyle devam ediyor:

APOCU çıkış bu büyük şehitlerin anılarının yaşatılma kararlılığının ürünüdür. Ve bu kararlılık PKK biçiminde örgütlenerek bugüne gelmiştir. PKK hareketi, Kürt soykırımı temelinde Türkiye’yi faşist askeri diktatörlüğe götürmek isteyen saldırganlığa karşı demokratik Türkiye ve Özgür Kürdistan amacıyla direnişe geçen bu büyük direniş çizgisinin Kürdistan’da sürdürülmesi ve geliştirilmesidir.

HİLVAN VE AMED ZİNDAN DİRENİŞİ ŞEHİTLERİ

Hilvan gençliğinin önderi Halil Çavgun yoldaş, 1.yıl dönümünde Haki Karer yoldaşın anısına devrimci eylemdeyken faşistler ve polis işbirliği sonucu 19 Mayıs 1978 günü Hilvan’da şehit düşmüştür. 17 Mayıs günü Amed zindanında Mazlum Doğan direnişçiliğinin kararlı takipçileri olan Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Eşref Anyık ve Mahmut Zengin yoldaşlar her türlü işkenceye karşı özgürlük bayrağını yükseltmek üzere direnişe geçmiş ve ölümsüzleşmişlerdir. 2012 yılının 27 Mayısında Kayseri’de eyleme geçen Êriş ve Andok yoldaşlar AKP eliyle yürütülen faşist saldırganlığa karşı demokratik özerklik çizgisinde sonuna kadar direniş kararlılığının göstergesidir. Şehitler ayımızın son günü de, başta Amara ve Uta yoldaşlar olmak üzere birçok yoldaşın direnerek şahadete ulaşmasına tanıklık etmiştir.

Önder Apo’nun kararlı devrimci çıkışında bu büyük devrimci önderlerin direnişlerinin ve kahramanca şahadetlerinin büyük payı olmuştur. Önder Apo, her zaman onların yükselttiği devrim ve sosyalizm bayrağını devraldığını, bu bayrağı Kürdistan’a taşıyarak, yükseklerde dalgalandırdığını, bu kahramanca direniş çizgisinin takipçisi olduğunu onurla ve gururla ifade etmiştir.’’

HAKİ KARER’İN ÇIKIŞI KAYADA GÜL AÇMAK ANLAMINDADIR

PKK’nin ‘’Bir şehitler partisi’’ olduğu denilen açıklamada, PKK, ‘’şehitlerin ruhu ile Önder Apo’nun düşünce ve davranışlarının cisimleşmiş hali’’ olarak tanımlandı.

Kürt Halk Önderi Öcalan’ın Haki Karer için ‘’benim gizli ruhum gibiydi’’ sözünü hatırlatan PKK açıklamasından şunlar kaydedildi:

‘’Önder Apo’nun “benim gizli ruhum gibiydi” dediği Haki Karer yoldaş, bu cisme ruh veren ilk Apocu devrimci militan olmuştur. Haki Karer arkadaşın devrimci çıkışı, dönemin ülke ve bölge koşullarına göre, kayada gül açmak anlamındadır. PKK’yi yaratan, büyüten ve süreklileştiren şehit gerçeğidir. Aynı zamanda PKK de, yaşayan şehitler gerçeği olmuştur. Şehitler çizgisinde mücadeleyi esas alan bir fedai hareketi yenilmezdir. Böyle bir hareket her türlü düşman saldırısına karşı direnmeyi ve kazanmayı bilir.’’

DİRENİŞ KÜRDÜN VARLIĞI VE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN YÜRÜTÜLMÜŞTÜR

Rojava ve Kuzey Kürdistan’daki halk direnişlerine dikkat çeken PKK, mücadelenin artık halklaştığını ve zafere en yakın yıl içerisinde olunduğunu vurguladı.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında şu değerlendirmeler yapıldı:

‘’Çizgileşen şehit gerçeğine sahip çıkma geleneği halklaşarak Rojava’da DAİŞ faşizmine karşı direnirken Bakurê Kürdistan’da da AKP faşizmine karşı direnmiş ve kendi toplumsallığını inşa etme kararlılığındaki halk gerçeğinin örneğini yaratmıştır. Bu yaratım, özgür Kürdistan’ı ve demokratik Ortadoğu’nun silinmez temelleridir. Halkımız 39.şehitler yılını, AKP faşizminin 24 Temmuz 2015 tarihinde başlattığı topyekûn özel savaş saldırısına karşı da Bakurê Kürdistan’ın dağları, ovaları ve şehirleri fedai şehitler çizgisinde birer direniş kalesi haline getirilmiştir. Başta Cizre ve Sur olmak üzere, Bakurê Kürdistan’ın tüm kent ve kasabaları AKP faşizmine karşı tarihin en büyük direnişlerinin verildiği yıkılmaz kaleler haline getirilmiştir. Nusaybin, Kerboran, Hezex, Şırnak, Gever direnişleri böyle bir saldırganlığı durdurmak, Kürdün varlığını ve özgürlüğünü kazanmak için yürütülmüştür.

39. DİRENİŞİ YILI ZAFERE EN YAKIN YIL HALİNE GELMİŞTİR

Kadın ve gençlik başta olmak üzere halkımız ve hareketimiz Önderliğimizin İmralı’da gösterdiği direniş çizgisini yaşamsallaştırarak teslimiyet çağrılarına yüzyıllarca unutulmayacak onur duruşlarıyla cevap olmuşlardır. Ve 39. direniş yılını zafere en yakın yıl haline getirmişlerdir.   

39.direniş yılı soykırım kıskacındaki bir halkın onurlu direniş yılı oldu. Halkımız, özgür yaşamdan başka bir seçeneği kabullenmeyeceğini kendi yaşamı pahasına ortaya koydu. Ve bu direniş AKP hükümetinin maskelerini düşürerek soykırımcı yüzü en çıplak şekilde ortada bıraktı. AKP hükümetinin parçalanmasını ve uzun vadeye yayılacak bir halklar ve özgürlükler karşıtı saldırı sürecinin hızlanmasını getirdi. Bunun sonucu olarak tüm katliamcı uygulamalarına rağmen başbakan düşürüldü ve daha diktatöryel tekçi tarzın önü açılmaya çalışıldı. 40.şehitler yılını bu direniş ve mücadeleyle karşılayan halkımız ve hareketimiz bu yıl faşizmi yerle bir etmenin ve zaferi kazanmanın kararlılığındadır.

Her alanda dört parça Kürdistan'da, yurtdışında ve zindanlarda direnen tüm militanlarımız, yurtsever halkımız, özgürlük ve demokrasi âşıkları, özgürlüğe duyarlı-faşizme düşman olan herkes bu direnişi yükseltmek ve özgürlük zaferine taşımakla sorumludur. 

Partimiz PKK, 40. şehitler yılını Apocu çizgide en büyük direniş ve zafer yılı yaparak, kahraman şehitlerimizin anısına sahip çıkarak amaçlarını başarma kararlılığının zirvesindedir.

Bu inançla, şehitler günümüz olan 18 Mayıs’ta başta Haki Karer olmak üzere tüm devrim şehitleri şahsında anıyor, anılarına layık olma sözümüzü yineliyoruz. Tüm halkımızı, yurtsever ve demokratik kamuoyunu, kahraman şehitlerimizin verdiği güçle, özgürlük mücadelesine gönül veren herkesi ve halkların kolektif direnişine katılan herkesi mücadeleyi derinleştirmeye ve faşizmi yerle bir edecek bir direnişi zirveleştirmeye ve 40. şehitler yılını direniş ve inşa mücadelemizde kalıcı bir zafer yılı yapmaya çağırıyoruz.’’