GÖRÜNTÜLÜ

'PKK Ortadoğu'da özgürlüğün ve umudun adıdır'

PKK’nin kuruluşunun 39’uncu yıldönümünü kutlayan HPG ve YJA Star gerillaları, “PKK hareketinin kurulduğu günden bugüne kadar mücadelesini yükselterek, hem Kürt halkının, hem de Ortadoğu halklarının umudu haline geldi” dedi.

 

HPG ve YJA Star gerillaları Diriliş Bayramına ilişkin ANF’ye konuştu.

‘HAREKETİMİZDEN ÖNCE KÜRT HALKI ÖLÜMÜ YAŞIYORDU’         

HPG gerillası Nizar Zeriker: PKK zor koşullarda kimsenin mücadele etmeye cesaret edemediği bir süreçte çıkış yaptı. PKK, Şehit Haki Karer’in şehadetinin anısına faşizme cevap olarak doğmuştur. İnkâr ve imha siyaseti halkımız üzerinde yürütülüyordu. Hareketimizden önce Kürt halkı, her gün ölümü yaşıyordu. Kürt halkı kendini inkâr eder duruma getirilmişti. Hareketimizin doğuşuyla Kürdün kaderi değişti. Kürt halkı, hareketimizle yeniden bir doğuş gerçekleştirdi. Hareketimizin kuruluşundan bu yana Türk devleti her ne kadar Önder Apo şahsında hareketimizi bitirmeye çalışsa da Önder Apo ve halkımızın direnişi karşısında boşa çıktı. Faşist devletin tüm saldırılarına rağmen Önder Apo’nun felsefesi ve düşünceleri karşısında başarılı olamadılar. Bu saldırılar karşısında Hareketimiz, daha da büyüdü. Bu da her yıl büyüyen hareketimizi zafere daha da yakınlaştırmaktadır. Bu başarıyı da Önder Apo ve şehitlerimize borçluyuz.

‘NE ESKİSİ GİBİ YAŞAYACAĞIZ NE DE ESKİSİ GİBİ SAVAŞACAĞIZ’

HPG gerillası HhZerdeşt Rebin: Çok az kişi ile yola çıkan PKK hareketi, günümüzde milyonları harekete geçirerek Ortadoğu’nun demokratik inşasında kilit rol oynamaktadır. Bu yüzden PKK, hem Kürdistan hem de Ortadoğu halklarının özgürlük umudu olmuştur. Önderliğimizin bizim için belirttiği ‘ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız’ şiarı çerçevesinde mücadelemizi daha da yükselteceğiz. Hareket olarak savaşımızı gerek dağlarda, gerek şehirlerde ve tüm Kürdistan ve Ortadoğu’da büyüterek zafere ulaştıracağız. Bu vesileyle partimizin 39. kuruluş yıl dönümünü ve Kürt halkının Diriliş Bayramını başta Önder Apo’ya, Kürt halkına, dağ ve zindan direnişçilerine ve Ortadoğu halklarına kutluyorum.

‘KÜRT HALKINDA MUCİZEVİ DEĞİŞİMLER YAŞANDI’

HPG gerillası Helgurt Merîwan: 1978 yılının 27 Kasım’ına kadar, Kürt halkı içinde bırakın ittifakı, ulusallık adına neredeyse hiçbir emare yoktu ve politik açıdan da çok güçsüz bir durumdaydı. PKK’nin kuruluşu bu açıdan Kürt halkı için yeniden bir doğuş anlamına gelmektedir. Çünkü bugünden sonra Kürt halkı içinde inanılmaz denilebilecek mucizevi değişimler yaşandı ve bu mucizevi değişim-dönüşüm olumlu anlamda halen de devam etmektedir.

‘HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Biz de HPG gerillaları olarak, şehitlerimizin emaneti olan kazanım ve kutsal değerleri korumak için her zamankinden daha güçlü ve donanımlı bir durumdayız. İster DAİŞ ve El-Nusra gibi çete örgütlerinin saldırıları karşısında, isterse de İran, Türkiye gibi faşist güçler karşısında kazanımlarımızı, Kürdistan topraklarını savunacağız ve ezilen tüm dünya halklarının yanında olacağız. PKK, Kürdün adını bile söylemeye çekindiği, dilini konuşamadığı dönemlerden mücadele ve zafer dolu yıllara getirdi. Kürdistan, Ortadoğu ve dünya genelinde Kürt halkının adını ve haklı mücadelesini duyuran Önderliğimizin amansız savaşımı ve ideolojisidir.

‘BERİTANLARIN, SARALARIN MİRASINA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

YJA Star gerillası Arjin Mêrdîn: PKK’nin kuruluşundan sonra Kürt halkının yaşamında çok şey değişti. Eskiden bir Kürt, Kürt olduğunu bile dile getiremiyordu. Kendi diline ve kültürüne yabancılaşmış bir halk, Önder Apo’nun emeğiyle kendi diliyle kültürünü yaşamaktadır. Bunun yanında PKK hareketinden önce toplumda hiçbir yeri ve değeri olmayan kadınlar, hareketimizle birlikte yeniden örgütlenerek muazzam bir konumu ve örgütlülük düzeyini yakalamıştır. Kadın hareketinin mücadelesini, Beritanların, Saraların ve Zilanların direniş çizgisi bugünlere getirdi.

Bugün hareketimiz tüm Kürdistan’da muazzam bir direniş ve savaş ortaya koymaktadır. Faşist Türk ordusuna ve uzantısı DAİŞ çetelerine karşı hareketimiz, direnmekte ve direnmeye devam etmektedir. Direnişimiz, halkımız ve Önder Apo özgürleşinceye kadar kararlı bir şekilde devam edecektir.

‘PKK KÜRTLERDE ULUSAL BİLİNCİ UYANDIRDI’

HPG gerillası Cudî Mîros: Kürt halkı her zamankinden daha fazla özgürlüğe ve birliğe yakın. PKK hareketinden önce dört parça Kürdistan’daki Kürtler, birbirinden kopuk ve kültür olarak da birbirlerinden uzaklaşmışlardı. Hareketimiz öncülüğünde birbirlerini tanıyan halkımız içerisinde ulusal bir bilinç oluştu. Bunun en güzel örnekleri Şengal’de, Bakur, Başur ve Rojava Kürdistanı’ndaki direnişlerde Kürdistan’ın farklı parçalarından gençler aynı mevzide DAİŞ’e ve faşist Türk devletine karşı verdiği amansız bir direnişle ortaya çıktı. Bu ruh PKK’nin öncülüğüyle yaratılmıştır. Bu birlik ruhu halkımızın ve Önderliğimizin özgürlüğünün teminatıdır.

‘ŞEHİTLERİMİZİN AMAÇLARINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

YJA Star gerillası Dicle Kotol: PKK’nin kuruluş yıl dönümü bizim için anlamlı ve önemlidir. Dünyada ilk kadın ordulaşması PKK’nin kuruluşuyla Önder Apo sayesinde gerçekleşmiştir. Partimizin kuruluşunun 39. yıl dönümünde, şehitlerimizin amaçları ve Önderliğimizin ideolojisi çerçevesinde her zamankinden daha güçlü ve aktif bir şekilde, hareket içinde yer alacağımızın sözünü yineliyoruz.