Polat: Göz göre göre öldüler

Cizre'de kadın doğum uzmanı olmadığı için 8 aylık bebeği ile birlikte hayatını kaybeden Feyruz Polat'ın eşi Hüsnü Polat, ihmaller zincirine dikkat çekerek, “Eşim ve bebeğim göz göre göre öldü” dedi.

Şırnak'ın Cizre ilçe devlet hastanesinde kadın doğum uzmanı olmadığı için 8 aylık bebeği ile birlikte hayatını kaybeden Feyruz Polat'ın (31) eşi Hüsnü Polat (29), olaya ilişkin konuştu. Cudi Mahallesinde ikamet eden Polat, karşılaştıkları ihmaller zincirine dikkat çekti. Eşi Feyruz’un rahatsızlanması üzerine sabah saat 04.40'da ambulans istediğini belirten Polat, 112 Acil Servisi 3 defa aramasına rağmen ambulansın geç geldiğini kaydetti.

‘TELEFON ÜZERİNDEN ALINAN BİLGİLER İLE MÜDAHALE YAPILDI’

Daha sonra Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan eşine sedye dahi verilmediğini aktaran Polat, acilde görevli Fırat adında doktorun ciddi müdahalede bulunmadığını söyledi. Polat, “Fırat isimli doktor telefon üzeri bazı uzman doktorlardan bilgi alarak eşime müdahalede bulunmaya çalışıyordu” diye konuştu.

'HİÇBİR HASTANE KABUL ETMEDİ'

Doktorun acemiliği üzerine kendilerini başka bir hastaneye sevk etmelerini istediğini aktaran Polat şöyle devam etti: "Doktor, Şırnak ve Silopi devlet hastanelerini aradı. Ben yanındaydım. Bu hastaneler eşimi tedavi için kabul etmeyeceklerini belirtti. Ben ısrarla uzman olmadığı için başka hastaneye sevk etmesini istedim. Bunun üzerine zorla ve saatler sonra da olsa başka hastane sevki kabul ettiler.”

'SEVK İÇİN AMBULANS VERMEDİLER'

Sevk için istenilen ambulansın verilmediğini de kaydeden Polat "Hastane yetkilileri ve doktorlar ellerinde ambulans olmadığını ve doğum sancısı çeken eşimi kendi imkanlarım ile başka hastaneye götürmemi istediler. Benim aracım olmadığı için zaten evden ambulans ile gelmiştim. Bu esnada saat baya ilerlemişti. Ben eşime baktığım da artık tepki vermemeye başlamıştı" diye konuştu.

'VARDİYA DEĞİŞTİ AMA MÜDAHALE EDİLMEDİ'

Fırat isimli doktorun nöbet süresinin dolduktan sonra hastaneden ayrıldığını ve yeni nöbetçi doktor olarak Yusuf isminde başka bir doktorun geldiğini dile getiren Polat, şunları söyledi: "Eşim can çekişiyordu ancak doktorlar nöbet değişimi yapmasına rağmen müdahale etmedi. Yeni gelen doktora müdahale için baskı yaptım. O da bazı filimler çektirdi. Sonra o da uzman olmadığı için telefon üzeri başka doktoru aradı. Çekilen filmler sonrası eşimin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini söylediler."

'EŞİMDEN SONRA BEBEĞİM HAYATINI KAYBETTİ'

Eşinin ölümünde sonra doktorların kendisine bebeğin yaşadığını ve sezaryenle alacaklarını ancak ameliyat sırasında bebeğin hayatını kaybettiğini kendisine aktarıldığını belirtti. Şu ana kadar Sağlık Bakanlığı ya da herhangi bir yetkilinin kendilerine ulaşmadığını sözlerine ekleyen Polat, “Eşim ve bebeğim göz göre göre öldü. Suç duyurusunda bulunduk. Olayın takipçisi olacağız. Biri engelli 3 çocuğum öksüz kaldı” diye konuştu.

Yaşamını yitiren anne Feyruz Polat ve çocuk dün akşam saatlerinde otopsi işlemlerinin ardından Cizre Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.