Qeledizêyî: Süleymaniye valiliği Goran'ın hakkı

Süleymaniye'ye vali olarak atanan Omer Qeledizêyî, valiliğin Goran'ın hakkı olduğunu söyledi.

Güney Kürdistan İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla dün Süleymaniye Valiliği'ne atanan Omer Ehmed Emîn (Omer Qeledizêyî) göreve başlamadan önce yaptığı basın açıklamasında kendisinin vekaleten atandığını ve valiliğin Goran (Değişim) Hareketi'nin hakkı olduğunu söyledi.

Bugün saat 10.00'da Süleymaniye Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Qeledizêyî, "Serdar Qadir'in istifasından sonra, yasa gereği göreve getirildim. İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla valilik yapmam doğrultusunda talimat geldi. Bu sorunu YNK ile Goran arasında çözmeli. Valilik hakkı Goran'ındır. Goran Hakeketi valilik için birini belirlediğinde görevi ona devredeceğim. Bir kararla göreve geldim ve yine bir kararla görevden giderim" dedi.

Goran Hareketi listesinden Süleymaniye valiliğini yürüten Serdar Qadir, 2 Nisan günü yaptığı açıklamayla "yetkisizlikten" dolayı istifa ettiğini açıklamıştı.

Güney Kürdistan İçişleri Bakanlığı da dün yayımladığı kararnameyle Süleymaniye valiliğine Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) listesinden Omer Qeledizêyî'nin getirildiğini duyurmuştu.