GÖRÜNTÜLÜ

Qereqozax köprüsü yeniden inşa ediliyor

DAİŞ çeteleri tarafından YPG-YPJ'nin ilerleyişinin ardından geçtiğimiz sene yıkılan Qereqozax köprüsünü yeniden inşa çalışmaları başladı.

 

Kobanê ve çevresinin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilme hamleleri sırasında YPG-YPJ savaşçılarının denetimine giren köprü Kobanê ile Minbic bölgesini güneyden bağlayan önemli bir noktada. Sirrin’e bağlı Qereqozax köyünde bulunan köprüyü yeniden inşa çalışmaları başladı.

2015 yılında DAİŞ çeteleri tarafından yıkılan köprünün Mınbic tarafındaki ayağı 1 Haziran gecesi başlayan hamle sırasında özgürleştirildi. Alanın güvenliğinin sağlanmasının ardından köprünün tamiratına geçildi.

İnşa çalışmasının çok kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor. İş makineleri ve kamyonlar harıl harıl çalışıyor. İnşa çalışmalarında yer alan QSD savaşçısı Mustafa Kobane inşa çalışmalarını geldiği durumu ve alanın önemini değerlendirdi.

Kobane, Qereqozax köprüsünün çok kısa sürede tamamlanıp devam etmek te olan Ebu Leyla hamlesinin daha da hızlandırılmasına yardımcı olacağının altını çizen Mustafa Kobane köprünün tamirinin DAİŞ çetelerinin tüm kuzey Suriye topraklarından sökülüp atılmasına da büyük katkısı olacağını söyledi. 

...