QSD: DAIŞ çetelerinin bir keşif uçağı düşürüldü

QSD, savaşçılarının Tişrîn Barajı’nın güneydoğusuna saldırı girişiminde bulunan DAIŞ çetelerine sert karşılık verdiğini ve çetelerin kaçtığını belirtti. QSD DAIŞ çetelerine ait bir keşif uçağının düştüğünü bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Tişrîn Barajı’nın güneydoğusuna saldırı girişiminde bulunan DAIŞ çetelerine sert karşılık verdiğini ve çetelerin kaçtığını belirtti. QSD DAIŞ çetelerine ait bir keşif uçağının düştüğünü duyurdu.

Açıklama şu şekilde

“DAIŞ çeteleri 28 Haziran’da Tişrîn Barajı’nın güneydoğu yakasından savaşçılarımızın mevzilerine yönelik bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Savaşçılarımızın saldırı girişimine sert karşılık vermesi üzerine, kısa süreli bir çatışma yaşanmış ve çeteler alandan kaçmak zorunda bırakılmıştır. Yaşanan çatışmalarda çetelerin ölü ve yaralı sayısı netleştirilmemiştir. Bölgede yürütülen arama tarama faaliyetleri sonucunda, çetelere ait bir raxt, bir dürbün ve bazı örgütsel dokümanlar savaşçılarımızın eline geçmiştir.

Aynı gün öğleden sonra savaşçılarımız aynı bölgede yer alan kadriyê köyü yakınlarında DAIŞ çetelerine ait bir keşif uçağını düşürmüştür.”

(ad)