QSD güçleri bir mezrayı çetelerden temizledi

QSD, DAIŞ çetelerinin konuşlandığı Mekmen köyünün 10 kilometre güneydoğusundaki bir mezranın çetelerden temizlendiğini açıkladı.

QSD, DAIŞ çetelerinin konuşlandığı Mekmen köyünün 10 kilometre güneydoğusundaki bir mezranın çetelerden temizlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan QSD Basın İrtibat Merkezi, çetelerin işgalindeki bir mezranın özgürleştirildiğini belirtti.

DAİŞ çetelerinin 8 Haziran günü Şeddadê’nin güney ve doğu yakasında bulunan mevzilerine öğle saatlerinde ağır silahlarla bir saldırı düzenlendiği belirtilen QSD Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi: “Çetelerin bu saldırısı ardından, güçlerimiz aynı akşam çetelere yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Operasyon Mekmen köyünün 10 km güneydoğusuna düşen bir mezrada konuşlanan çetelere yönelik yapılmıştır. Operasyonda güçlerimiz ve çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çıkan çatışmalar neticesinde mezrayı DAIŞ çetelerinden temizlemiştir.”

Operasyonda DAİŞ çetelerinin ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği de belirtilen açıklamada, “Güçlerimizin mezrada yaptığı arama tarama faaliyetleri sonucunda, çetelere ait  1 RPG ve 4 roketi,1 BKC ve çok sayıda mermisi, 1 tabanca, 10 havan güllesi, 1 motor, 1 rext, 2 şarjör ve örgütsel birçok belge güçlerimizin eline geçmiştir” denildi.