Ramîn Hüseyin Penayî'den 2 aydır haber alınamıyor

İran rejimin güçlerinin 23 Haziran günü, vurduktan sonra ağır yaralı olarak gözaltına aldığı Ramîn Hüseyîn Penayî ve iki kardeşinden 2 aydır haber alınamıyor.

Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Sinê eyaletinde 23 Haziran günü, İran rejim güçleri tarafından vurulduktan sonra ağır yaralı olarak gözaltına alınan siyasi aktivist ve Komala üyesi olduğu iddia edilen Ramîn Hüseyîn Penayî'den iki aydır haber alınamıyor.

Rojhilat İnsan Hakları Ağı'nın verdiği bilgiye göre, 23 Haziran günü Sinê'de 3 kurşunla vurulan ve ağır ağır yaralı olarak gözaltına alınan Hüseyin Penayî'nin nerede tutulduğu bilinmiyor.

Hüseyin Penayi'nin annesi ile babasının tüm başvurularına rağmen İran rejimi, çocuklarının akıbeti hakkında aileye herhangi bir bilgi vermiyor.

Hüseyin Penayî'nin gözaltına alınmasından sonra evine baskın düzenleyen rejim güçleri, Hüseyin Penayî'nin kardeşleri, Efşîn ve Enwer ile yakınları Zubeyr, Ehmed, Ebas ve Keywan'ı da gözaltına almıştı.

Zubeyr, Ehmed, Ebas ve Keywan isimi yurttaşlar 5 günlük işkenceli gözaltının ardından serbest bırakılırken, Hüseyin Penayî'nin kardeşleri Efşîn ile Enwer'den de hala haber alınamıyor.

Uluslararası Af Örgütü, 30 Haziran günü yaptığı açıklamada Hüseyin'in Penayi'nin gözaltında kaybettirilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtmişti.