Reşid: Hewreman Konferansı işgalcilere cevap olmalı

  Hewreman Konferansında konuşan KNK Eş Başkanı Reşid, "Bu konferans Kürdistan’ı işgal edenlere güçlü bir cevap olabilmelidir" dedi.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Eş Başkanı Rêbiwar Reşid, Halepçe’deki Hewreman Kültürünü Tanıma Konferansı’nda konuşma yaptı.

Reşid, konferansın Kürdistan’daki tüm toplumsal ve etnik kesimlerin birlikte yaşayabilmesi ve tüm dünya için örnek olabilmesinin başlangıcı olmasını ümit ettiğini söyledi.

Kürt kültürü, sanatı, tarihi ve gelenek-göreneklerinin yok edilmesi amacıyla Kürdistan’a yönelik işgalci saldırı ve girişimlerine dikkat çeken Reşid, "Kürdistan’ı işgal eden tüm güçler, Kürt kültür ve tarihini yok etmeyi amaçlamış, bunun yerine kendi kültürlerini hakim ve egemen kılmayı esas almıştır. Bu konferansta Hewreman kültür, gelenek ve dilinin canlı tutulması ve geliştirilmesini amaçlamaktadır. Bu nedenle bu konferans Kürdistan’ı işgal edenlere güçlü bir cevap olabilmelidir" dedi.

KNK Eş Başkanı Rêbiwar Reşid, konuşmasının sonunda Hewreman’a bağlılığın Kürdistan’a bağlılık olduğunun altını çizerek, “Kürdistan ilericilerin yurdudur ve Hewraman da her zaman tüm ilericilerin kalbindedir" diye belirtti.