Roboskililer: Hileli düzene karşı mücadelemiz sürecek

Roboskili aileler, adalet arayışlarını sürdürdü. Eylemde yapılan açıklamada, AKP'nin hilesine dikkat çekildi ve "Biz kazandık" mesajı verildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde Türk savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 17’si çocuk 34 kişinin aileleri, katliamın 277’nci haftasında da bir araya gelerek adalet arayışlarını sürdürdü. Kaybettikleri yakınlarının mezarları başında bir araya gelen aileler, “Roboski için, adalet için failler bulunsun” pankartını açtı ve burada açıklama yaptı.

'KAZANAN BİZİZ'

Veli Encu, aileler adına yaptığı konuşmada, bin 939 gündür yakılarının mezarı başında adalet talep ettiklerini hatırlattı. Hileli referanduma dikkat çeken Veli, “Roboski aileleri gibi katliamlara maruz kalmış bütün halkımızın iradesine ve demokrasi hakkına yönelik hileli tutum ve çabaların hiçbir işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. Adalet mücadelemizi görmeyenler, sesimize de hep kulak tıkadılar. 34 yakınımızın katillerini koruyan ve aklayan taraflı yargınıza, hukuksuzluklarla ve adaletsizliklerle dolu bu düzene karşı kararlı mücadelemiz devam edecektir. Bu referandumun gerçek kazananları bizleriz” dedi.