'Rojava'ya gelen göçmenlere destek sunulmalı'

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, uluslararası kurum ve örgütlere göçmenlere destek sunmaları için çağrıda bulundu.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu, yazılı bir açıklama yaparak uluslararası kurum ve örgütlere göçmenlere destek sunmaları için çağrısında bulundu.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi çatısı altındaki bölgeler DAIŞ, El-Nusra  ve diğer çete gruplarının saldırısı altında. Öte yandan  Baas rejimi, Türkiye ve KDP’nin ambargoları nedeniyle ekonomik anlamda zorluklar yaşanmakta.

Temel ihtiyaç malzemeleri temin edilememektedir. Tüm bu kısıtlı imkanlara rağmen kantonlarımız genelinde 7 göçmen kampı bulunmaktadır.

Rojava’daki göçmenlerin sayısı 10 bini aşmış durumda. Özellikle Halep’in kuzeyinden gelen göçmenlerin sayısında her geçen gün artış yaşanmaktadır.

Rojava Kantonları Genel Koordinasyonu olarak kısıtlı imkanlarımız doğrultusunda hizmet verdiğimiz göçmenler için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Bürosu başta olmak üzere uluslararası kurum ve örgütlere  destek sunmaları çağrısında bulunuyoruz."