Rojnews muhabiri KDP asayişi tarafından saldırıya uğradı

KDP asayişi bugün Hewler’de haber takibi yapan Rojnews haber ajansının muhabirine saldırarak darp etti.

Bugün Hewler’de KDP’nin Rojava’nın sınır kapısını protesto amacıyla yapılan yürüyüşü takip eden Rojnews muhabiri Rovan Muhammed Reşhid KDP asayişi tarafından saldırıya uğradı. Rojnews’in haberine göre, asayiş güçlerinin saldırısına uğrayan muhabir kafasından ağır yaralandı.

Bugün Hewler’de Rojava’nın Sêmalka sınır kapısının kapatılmasını ve Güney Kürdistan’daki Türk askerinin varlığını protesto etmek amacıyla bir protesto yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşten sonra açıklama saat 14:45’te Kürdistan bölgesi bakanlar kurulu önünde gerçekleştirildi.

KDP’nin sınırı kapatmasına dönük yapılan açıklamalardan ve kitlenin dağılmasından sonra KDP asayiş güçleri yürüyüşü takip eden Rojnews muhabiri ve yanındakileri bir süre takibe aldı. Bir süre sonra gazeteci Rovan Muhammed Reşid ve yanındaki bir gence saldıran KDP asayiş güçleri ekipmanlarına el koymak istedi. Reşid’in el koymaya direnmesine karşılık kendisine saldıran asayiş güçleri gazeteci Reşid ile yanındaki bir genci kafasından ağır yaraladı. Yaralana gazeteci Reşid ve yanındaki genç hastaneye kaldırıldı.